Rubriek: Biernieuws

Sterrenrestaurant Beluga introduceert verrijdbare tap

Op de site van Misset Horeca is te lezen dat sterrenrestaurant Beluga in Maastricht een speciaal ontworpen verrijdbare biertap heeft geïntroduceerd voor haar gasten. Gasten kunnen bij het tweesterren restaurant aan tafel een vers getapt huisbier krijgen dat is gebrouwen door de lokale Brouwerij De Fontein uit Stein. (Foto: Misset Horeca)

Lees verder...

Goose Island lanceert komkommer dry-hopped pilsner

De nieuwste aanwinst van brouwerij Goose Island uit Chicago is een Tsjechische stijl pilsener dat een dry hopping heeft ondergaan met komkommers. Ja, echt goed gelezen, komkommers! Dry hopping betekent dat na het koken van het bier nog een extra hopbehandeling plaatsvindt om bijvoorbeeld extra aroma aan het bier mee te geven. Dit keer zal het komkommer aroma zijn…. Bekijk hieronder de

Lees verder...

Brouwerij Van Moll heeft financiering rond

Een paar dagen na het schrijven van een blogbericht waarin ik mij afvroeg wie de eerste Eindhovense brouwerij zal zijn komt Brouwerij Van Moll met het nieuws naar buiten dat de financiering rond is. Van Moll is dus het juiste antwoord! In september 2013 openen de deuren van de nieuwe brewpub aan de Keizersgracht. Daarmee komt er na zestig jaar

Lees verder...

Kwaliteit Nederlands speciaalbier?

Het aantal Nederlandse brouwerijen blijft maar groeien. Deze week kunnen we er weer één aan de lange lijst van nu al 167 brouwerijen toevoegen. Geweldig goed voor de Nederlandse biercultuur natuurlijk! Een regelmatig gehoorde ‘klacht’ is echter dat toch heel wat bieren een stabiele kwaliteit missen. De smaak van het bier is bijvoorbeeld ineens anders dan het vorige flesje of het smaakt gewoon

Lees verder...

Nieuwe brouwerij in Wageningen

De opening van de volgende nieuwe brouwerij is een feit. Op vrijdag 7 juni aanstaande om 16.00 uur presenteert Brouwerij Wageningen haar eerste bier in café de Vlaamsche Reus. Het bier is gebrouwen ter gelegenheid van het 750 jarig jubileum van de stad Wageningen en wordt ‘Otto II van Gelre’ genoemd. Dit is de naam van de man

Lees verder...

Belgisch biercafé Olivier wint Bier en Gastronomie Award

Gisteren werd in het Limburgse Wijlre de winnaar van de Bier & Gastronomie Award 2013 bekendgemaakt. De eindstrijd ging tussen Het Brouwcafė uit Scheveningen, De Poshoorn uit Maastricht, Café Olivier uit Utrecht, Ruyterhof uit Rijsbergen en Jopenkerk uit Haarlem. Met een half puntje meer vond de jury van het Biergenootschap der Lage Landen dat Belgisch biercafé Olivier

Lees verder...

Jacques Bertens brouwt beste blond bier

De Brabander Jacques Bertens heeft het beste zwaar blonde bier gebrouwen in de hobbybrouwwedstrijd die werd georganiseerd door Brand bier en bierconsumentenvereniging PINT. Gisteren vond bij de brouwerij van Brand bier in Wijlre de finale plaats. Voor de winnaar komt een droom uit. Zijn bier zal in grotere hoeveelheden gebrouwen worden en komt eind dit jaar op de markt.

Lees verder...

Wie wordt de eerste Eindhovense brouwerij?

Onlangs lanceerden de twee heren Jaap Hermans en Erwin van Moll het Eindhovense Van Moll bier met de boodschap dat zij graag op korte termijn een brouwerij wilden openen met proeflokaal. Via crowdfunding proberen zij deze droom van de grond te krijgen. David Hendrich is met Eijkenrode Bier in Eindhoven ook hard bezig om de eerste Eindhovense brouwerij te openen. Momenteel

Lees verder...

Belgische horeca hebben het moeilijk

Het slechte weer en de economische omstandigheden hebben het dit eerste kwartaal voor Belgische horeca niet makkelijk gemaakt. Ook in Nederland wil iedereen de start van het jaar 2013 maar al te graag vergeten. “Ook al wordt het nu geweldig weer, de eerste maanden van 2013 waren zo dramatisch dat is nooit meer goed te maken”, aldus

Lees verder...

ABT-bier van de maand: Schipluyden

Tientallen Nederlandse brouwerijen hebben voor de Week van het Nederlandse Bier een kuitbier gebrouwen. Het bier Schipluyden van Brouwerij Witte Klavervier staat deze maand bij alle cafés die zijn aangesloten bij de Alliantie van Bier Tapperijen als bier van de maand op de tap. De oudhollandse bierstijl die werd gedronken in de 15e eeuw bevat water,

Lees verder...

Hogere bieraccijns kost banen en stimuleert biertoerisme

Rapporten van onderzoeksbureau Regioplan en Panteia tonen aan dat de eerder doorgevoerde accijnsverhoging banen kost en het de schatkist veel minder inkomsten oplevert dan geraamd, aldus De Telegraaf. De hele branche komt in opstand met de campagne Stop Bierbelasting.nl om Den Haag te laten inzien dat een nieuwe accijnsverhoging per 1 januari 2014 een nog grotere

Lees verder...