Vluchtelingencrisis: Avondvullende tv-show De Grens Bereikt

Grensbereikt2De publieke omroep heeft de programmering van NPO1 omgegooid voor de thema-avond De Grens Bereikt. Jeroen Pauw presenteert deze show, waarvoor de afzonderlijke publieke omroepen samenwerken. Onder andere Patrick Lodiers, Katja Schuurman, Janny van der Heijden, Filemon Wesselink en Gijs Rademaker (EénVandaag) komen in actie voor de avondvullende live uitzending.

Patrick Lodiers reist met vluchtelingen mee van Wenen naar München. Katja Schuurman gaat naar een asielzoekerscentrum en praat met vluchtelingen over hun dromen en verwachtingen. Filemon Wesselink probeert inzicht te krijgen in de angst die bij sommige Nederlanders heerst. Onder het motto ‘eten is delen’ bakt Janny van der Heijden samen met gevluchte vrouwen baklava terwijl ze hun persoonlijke verhalen vertellen. Gijs Rademaker van het EenVandaag Opiniepanel brengt de gevoelens en meningen van Nederlanders in beeld.

Ook schuiven verschillende gasten aan om te praten over feiten, oorzaken en hoop voor vluchtelingen. Jeroen Pauw: “In het programma willen we de verschillende gevoelens die in de samenleving heersen een stem geven. Bekende en onbekende Nederlanders kunnen vragen stellen en hun mening geven. We gaan ook op zoek naar oplossingen voor dit ingewikkelde vraagstuk en hoe mensen zelf hieraan kunnen bijdragen.”

De publieke omroep zet ook Radio 2 in voor De Grens Bereikt, daar kunnen luisteraars een liedje aanvragen in ruil voor een donatie aan het Rode Kruis.

De Grens Bereikt, 20.30 uur, NPO1

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:NPO1 en RTL 4 met speciale uitzendingen vluchtelingen
Lees ook:Plannen voor eigen tv-show Janny uit Heel Holland Bakt
Lees ook:Spuiten & Slikken op Reis met special prostitutie
Lees ook:Katja Schuurman: Niet bij vaste stal presentatoren BNN
Lees ook:BNN nu echt de weg kwijt: Katja Schuurman terug

18 Reacties // Reageer

18 thoughts on “Vluchtelingencrisis: Avondvullende tv-show De Grens Bereikt

  1. Jp

    In Calais allemaal zelf aangedane ellende van mensen die een beter leven willen. Ja dat wil ik ook wel. Maar geen reden om te “vluchten” toch. Allemaal jonge mannen met een grote bek. Niks zieligs aan.

      /   Reply  / 
  2. Jp

    Kijk en hier pleuren ze al aangeboden water op de rails want Hongarije is niet goed genoeg voor ze. Opletten blijven lieden.

      /   Reply  / 
  3. Renata

    Laat alle inwoners van Enschede en Assen die bang zijn voor asielzoekers het prachtige toneelstuk Nobody Home kijken. Dit geeft zo’n goed beeld van hoe mensen die gevlucht zijn deel uit willen maken van de samenleving maar daarin voor een deel ook geen warm welkom hebben gekregen. De reactie van de mensen die bang zijn dat hun kinderen geschaad worden moeten hun blik verruimen

      /   Reply  / 
    1. Anna

      In Enschede wonen ook mensen die niet bang zijn vluchtingen. Wel ben ik als inwoner van Enschede enorm bang voor de rechts-extremisten en fascisten die er wonen. Zeer eng volk allemaal!

        /   Reply  / 
    2. maarten

      Vraag eerst even de criminaliteitscijfers op en het aantal aangiften wegens aanranding en verkrachting binnen EN buiten de AZC voor jij vind dat ander hun blik moeten verruimen. Het merendeel zijn mannen die vluchten met achterlating van vrouw en kind in een schijnbaar gevaarlijk gebied….Dat moet jou toch aan het denken zetten. Maar als helpen jou een goed gevoel geeft lekker doen maar later niet klagen…

        /   Reply  / 
  4. Jp

    Och, ik zie op tv dat er alleen maar artsen en advocaten uit Syrië hier heen komen.

    is dit een vertekend beeLid?

      /   Reply  / 
  5. Jp

    Plaats m’n berichten dan .
    Of wordt er Censuur gepleegd. .

      /   Reply  / 
  6. [email protected]

    Nav programma: ook asielzoekers zijn niet altijd veilig. De positie van de asielzoeker is kwetsbaar. Daar maken in Nederland gevestigden soms misbruik van. Pedo”s, verkrachters, etc.

      /   Reply  / 
  7. Mirjam

    Mijb man is sinds zaterdag op lesbos. Net gesproken via de telefoon. Er is chaos vanavond 12 boten aangekomen in hun omgeving met gemiddeld 50 man. Dus zeker 500 mensen.Nu allemaal nat en nauwelijks hulp te vinden. Waar kunnen we heen? 70 km verder moet je zijn. Je kan hier gaan slapen op straat en morgen gaan lopen.

      /   Reply  / 
  8. Jp

    Aan Renata,

    Al vlot zullen de scholen een brief ontvangen waarin aangeraden wordt dat de meisjes beter geen korte rokjes meer zoudenmoeten dragen etc, omdat dat verkeerde reacties uit zou lokken bij de asielzoekers. Net als in Passau in Bayern is gebeurd. Daarom.

    Je hebt nooit een moslim getto van dichtbij gezien zeker. .?

      /   Reply  / 
  9. nens

    Waarom zijn er zoveel mannen vluchteling? Waar zijn de vrouwen?

      /   Reply  / 
  10. Marjolein

    In de studio bij Jeroen Pauw werd de vraag gesteld waarom Wassenaar geen asielzoekers huisvest. Ik woon in Wassenaar en kan hierop antwoorden dat er in Wassenaar al jaren iedere winter 600 asielzoekers wonen. Wassenaarders zijn daar aan gewend. Er wordt ook winterkleding ingezameld voor deze vluchtelingen, en er zijn activiteiten op gebied van sport, een kerstdiner en kennis maken met Nederland.

      /   Reply  / 
  11. HDR

    Begrip voor vluchtelingen heb ik. Probleem heb ik met het feit dat het Nederlandse volk op de tweede plek komt. In 1978 uit rhodesia “gevlucht” met mijn ouders en zusje. Enige hulp die de staat bood was niks. Ouders hebben zichzelf in de schulden gestoken en hun leven opnieuw opgebouwd. Dit alles was pas mogelijk na 10 maanden bij mijn grootmoeder in te wonen!

      /   Reply  / 
  12. Robert

    Filemon en Jeroen hebben gemakkelijk praten. Willen zij een opvang naast hun huis? Denk eens even na over de impact op alle facetten van je leven. En dan in een wijk met niet-kapitaal krachtige bewoners. Stel dat je wil verhuizen? Als je huis nog niet ‘onder water’ stond, dan is dat na de komst van een opvang zeer waarschijnlijk wel zo. Verhuizen wordt dan erg lastig. Tenzij je het salaris van een zekere J Pauw hebt. Dan is een restschuld vast wel iets gemakkelijker op te vangen.

      /   Reply  / 
  13. maaarten

    Weer een programma met veel te positieve kanten. Mooie verhalen van vrouwen die hier als vluchteling zijn gekomen. Maar te weinig van de vele mannen gezien die hier de criminaliteit ingaan en die hun vrouw en kinderen in het gevaarlijke gebied achterlaten !!! Maar hier wel met hun nieuwe mobiel rondhangen. De vele incidenten rondom asielcentra en het mislukte intigratie project in NL, wat nu nog groter wordt. In het programma enkel de voorbeeldvluchteling en niet de vele gelukszoekers die graag je fiets lenen en denken dat je alles in de buurtwinkel mee mag nemen en dierenporno op pc in de bibliotheek mag kijken. Roze bril afzetten, emotie weglaten en helder de situatie bekijken zou beter zijn voor de echte vluchteling die gaat lijden onder deze hausse gelukszoekers.

      /   Reply  / 
  14. M.Caanen

    1. ik hoor alleen de succes verhalen van 3 vrouwen
    2. ik heb eens gekeken naar de locaties van asielzoekerscentra, erg weinig in Z. en N. Holland Utrecht, vreemd toch
    3. zolang je niet in staat bent als EU om echte vluchtelingen te onderscheiden van “gelukzoekers”grenzen dicht
    4. waarom geen extra belastingheffing voor mensen die voorstander zijn van deze massale vluchtelingen toelating en degene die niet willen hoeven hier niet aan bij te dragen; waarom word me dit door de strot geduwd

      /   Reply  / 
  15. pvanlenth

    De uitzending had een hoog Giro 555 gehalte. De tv-redactie zit daar blijkbaar vol met Goedmensen. Op allerlei manieren werd de spot gedreven met de opdracht om objectief verslag te doen van de voor- en tegenargumenten. Probleem is natuurlijk dat het gros van de kijkers niet in de gaten heeft dat we gemanipuleerd worden. De toename van de voorstanders van opvang is niet verooraakt door een iconische foto, maar door de politiek-correcte Goedmens-journalisten bij de kranten, radio en tv. Feit is wel dat ze hun vak in technische zin verstaan. Goebbels had daar een puntje aan kunnen zuigen. (Sorry voor de Godwin.)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>