Jacques Bertens brouwt beste blond bier

?????????????????????????????????????De Brabander Jacques Bertens heeft het beste zwaar blonde bier gebrouwen in de hobbybrouwwedstrijd die werd georganiseerd door Brand bier en bierconsumentenvereniging PINT. Gisteren vond bij de brouwerij van Brand bier in Wijlre de finale plaats. Voor de winnaar komt een droom uit. Zijn bier zal in grotere hoeveelheden gebrouwen worden en komt eind dit jaar op de markt. (Foto: Johannes Timmermans)

De jury vond Blozende Blonde – het winnende bier van Jacques Bertens uit Loon op Zand – de beste vanwege de complexiteit van de gebruikte hopsoorten en de frisheid van het bier. Brouwmeester Rob Habets: “Dit wordt een heel uitdagend bier om te brouwen. Ik ben ook erg benieuwd naar de gebruikte gist.”

Jacques is erg verrast dat hij gewonnen heeft. “Ik was eerst bang dat mijn bier te zoet zou zijn. Pas gisteren proefde ik zelf de juiste hopbitterheid. Ik wilde me onderscheiden. Daarom heb ik voor een riskante Engelse gist gekozen die voor de juiste fruitigheid zorgt. Om een goede balans te krijgen heb ik verschillende hopsoorten gebruikt. Ik koos voor twee mouten, een Tsjechische en een licht rood gekleurde Belgische mout. Vandaar ook de naam Blozende Blonde.”

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Muifelbrouwerij lanceert Odulphus Blond
Lees ook:Belgisch biercafé Olivier wint Bier en Gastronomie Award
Lees ook:Bierliefhebber beslist over nieuw Brussels bier
Lees ook:ABT-bier van de maand: Schipluyden
Lees ook:Brouwerij Wispe introduceert tweede bier

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>