Kwaliteit Nederlands speciaalbier?

bier4Het aantal Nederlandse brouwerijen blijft maar groeien. Deze week kunnen we er weer één aan de lange lijst van nu al 167 brouwerijen toevoegen. Geweldig goed voor de Nederlandse biercultuur natuurlijk! Een regelmatig gehoorde ‘klacht’ is echter dat toch heel wat bieren een stabiele kwaliteit missen. De smaak van het bier is bijvoorbeeld ineens anders dan het vorige flesje of het smaakt gewoon helemaal niet lekker. Ik ben erg benieuwd naar de algemene overall mening van de bierliefhebbers! Het wordt weer eens tijd voor een poll! Welke stelling over de kwaliteit van Nederlands speciaalbier vinden jullie het meest passen nu. Als je alle speciaalbieren bij elkaar zou zetten. Hoe zou je dan de overall kwaliteit van de Nederlandse speciaalbieren beoordelen? En daarbij is het naar mijn idee ook belangrijk om in je antwoord mee te laten wegen of deze bieren zich kunnen meten met bieren uit omringende landen. Dus laat je stem horen en vul hieronder de poll in!

 

Je kunt maar één antwoord kiezen!

Er zijn geen polls beschikbaar op dit moment
Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:60 procent vindt Nederlands speciaalbier van goede kwaliteit
Lees ook:Inschrijving Brussels Beer Challenge van start
Lees ook:07-07-’13: Biermatinee Oisterwijk
Lees ook:Interessante bierbrouwers in de UK
Lees ook:9-6-’13:Twents Speciaalbierfestival

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Kwaliteit Nederlands speciaalbier?

  1. Fred Schiphorst

    “Het Nederlands bier” bestaat niet wat mij betreft. Er is uitstekend bier en er zijn prutsers. Gelukkig genoeg van het eerste. Ik heb de afgelopen week behoorlijk wat moois geproefd en ben niet de enige. Wat mij betreft kunnen we ons meten met het buitenland als we niet steeds hijgend achter dat buitenland aan lopen.

      /   Reply  / 
    1. Fiona de Lange

      Het bier van Nederlandse bodem wel? Lastig natuurlijk maar ik wil nu niet kijken naar de goede en de slechte maar de Nederlandse bieren alles bij elkaar beoordelen. Dus welk rapportcijfers krijgt het Nederlandse team op het gebied van kwaliteit? ;-) . Je bent zo goed als het gemiddelde van de slechte en de goede….

        /   Reply  / 
  2. Fred Schiphorst

    The devilo is in the details… Ik bedoelde niet zozeer Nederlands Bier, alswel het woordje het. Dat suggereert een eenheid die iok niet ken. Er is veel Nederlands bier, maar niet iets als *het* Nederlands bier. Naar het gemiddelde kijken doet daar volgens mij ook geen recht aan. Er is uitstekend Nederlands bier op de markt en er is helaas ook bocht dat de naam nauwelijks mag dragen. Daar tussen is een hele range aan bieren met een erg grote verscheidenheid. Met de goede kunnen we ons meten met de hele wereld. De slechte verdwijnen hopelijk vanzelf.

      /   Reply  / 
  3. Eijkb

    Mensen die hier “hoog” kiezen hebben een heleboel Nederlandse bieren nog niet op… Gemiddeld kom je op, logischerwijs, gemiddeld uit. Een 6-

      /   Reply  / 
  4. Herzklappe

    Ja zeker, alles wat komt uit Nederland is absoluut de beste!
    Lekker ‘patriottisme’ uit jaren ’30 vorige eeuw.

      /   Reply  / 
  5. Tony Stout

    Het is mij de afgelopen jaren opgevallen dat kleine, beginnende brouwerijen vaak moeite hebben om bier met een constante hoge kwaliteit te brouwen. Er zit soms heel veel verschil tussen de ene en de andere batch. Ik geloof echter niet dat dit typisch Nederlands is. Er zijn in Nederland de laatste jaren gewoon heel erg veel microbrouwerijen begonnen, die een paar jaar nodig hebben om de zaken goed op de rails te krijgen.

      /   Reply  / 
  6. Fred Schiphorst

    Dat zal zeker mee spelen. De tijd die je nodig hebt om een brouwinstallatie volledig onder de knie te hebben wordt nogal eens onderschat. Daarnaast is er vaak het dillema als een brouwsel eens fout is gegaan. Een brouwsel weg gooien doe je niet zo maar.
    Daarnaast kom ik gewoon misstanden tegen. Ik herinner me een brouwerij die het geen moer interesseerde dat zijn bier zuur was. “De mensen drinken het toch?” was zijn reactie. Dat zijn zaken die niet kunnen. Gelukkig is de betreffende brouwer inmiddels vervangen en gaat het nu een stuk beter met die brouwerij qua kwaliteit.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>