Strijd om waterbron Trappistenbrouwerij Rochefort

RochefortIn de Belgische plaats Rochefort boort de Waalse kalkgroep Lhoist al sinds 1956 in de Kalkgroeve die eigendom is van de paters. Over tien jaar zou hieraan een einde kunnen komen aangezien ze dan niet meer dieper mogen boren. De waterbron die eronder ligt en oh zo belangrijk is voor het brouwen van het Rochefort bier komt volgens de paters dan in gevaar.

Als het bedrijf nog eens 60 meter dieper mag graven dan zijn 103 banen in Rochefort tot en met 2045 behouden. Echter dieper boren zorgt ervoor dat de waterbron droog komt te liggen en er dus een gevaar is voor het voortbestaan van het Trappistenbier Rochefort. Zonder water immers geen bier!

De multinational heeft een alternatief bedacht om via pompen en pijpleidingen het water tot aan de oorspronkelijke bron te brengen. De waterkwaliteit zou dan zelfs beter zijn. Maar de paters hechten weinig geloof aan die uitleg. Ze vrezen dat de smaak van hun trappistenbier dan zal veranderen.

Bron: De Standaard

 

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:ABT-bier van de maand: Schipluyden
Lees ook:Bier proeven: Allagash Curieux Barrel Aged Ale
Lees ook:RTL 4 nu al met tweede seizoen Code 37
Lees ook:Belgen willen vaker bier bij sterrenmaaltijd
Lees ook:Bier drinken na het sporten

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Strijd om waterbron Trappistenbrouwerij Rochefort

  1. Frans Ruiter

    Nou, die smaak is de laatste tijd al veranderd… Het bier is niet meer wat het geweest is!

      /   Reply  / 
    1. Fiona de Lange Auteur

      Gewoon iets langer laten staan… Ik merk, waarschijnlijk door het succes van het trappistenbier, dat het bier nu vaak nog erg jong is. Als je ze weglegt worden ze weer als vanouds…

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>