Belgen willen vaker bier bij sterrenmaaltijd

mesenvorkIeder jaar peilt de Belgische Brouwers de interesse onder bierliefhebbers om ook bier bij het eten te drinken. Dit jaar valt volgens Sven Gatz, directeur van de Belgische Brouwers, de verschuiving van wijn naar bier bij gastronomische gerechten enorm op. Bier bij een sterrenmaaltijd is hip geworden.

De federatie heeft 5.000 Belgische bierliefhebbers gevraagd naar hun drinkgedrag. De laatste tien jaar is de voorkeur voor bier bij het eten in een restaurant met 10 procent gestegen. 30 procent van de ondervraagden wil liever bier dan wijn drinken bij de maaltijd. De conclusie dat bier gekozen wordt in het restaurant komt volgens de Belgen door het reisgedrag. In het buitenland staan de Belgische bieren goed aangeschreven waardoor ze ook in het restaurant besteld durven te worden.

Ik denk dat ook meespeelt dat steeds meer consumenten ontdekken dat er meer is dan pils. Een groot assortiment aan speciaalbier met een grote smaakdiversiteit maakt het mogelijk om tijdens de maaltijd veel mooie bier- en spijspairings te maken.

Bron: Nieuwsblad.be

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Belgische brouwers strijden tegen Franse biertaks
Lees ook:Alcoholleeftijd per 2014 naar 18 jaar
Lees ook:Belgisch biercafé Olivier wint Bier en Gastronomie Award
Lees ook:België exporteert 60 procent van de bierproductie
Lees ook:Hogere bieraccijns kost banen en stimuleert biertoerisme

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>