Bier proeven: Allagash Curieux Barrel Aged Ale

allagashVanuit de VS heb ik 16 bijzondere flessen bier meegenomen. Eén daarvan was de Allagash Curieux Barrel Aged Ale van Allagash Brewing Company. Volgens de beschrijving is het 8 weken in Bourbon Whisky vaten gelagerd. Naar mijn idee zat er wellicht nog wat whisky in de vaten aangezien de whisky in geur en smaak goed te proeven is en de lageringtijd toch zeer beperkt is gebleven. Allagash heeft een tripel bier gebrouwen en gelagerd in de vaten wat resulteert in een bier van zo’n 11 procent alcohol. 

Citrus en hout
Je zou verwachten dat de smaak van het bier een behoorlijke zoetheid heeft. Niets is minder waar. Het is kruidig in de neus met pepertonen, kruidnagel en heeft een aroma van verse, groene appels en veel citrusfruit. De volgende geuren die terugkomen zijn die van droog boshout natuurlijk afkomstig van de vaten.

Zoals veel Amerikaanse bieren bevat ook dit bier weinig koolzuur waardoor het verraderlijk makkelijk wegdrinkt. Mede omdat de hoofdsmaak zacht en rond is met uiteraard opkomende alcoholische whiskytonen. In de nasmaak komt vervolgens toch nog een kleine bitterheid opzetten en verder tref je wat drop- en zoethouttonen. Een mooi en bijzonder bier dat ik eigenlijk niet zou kunnen vergelijken met een ander bier dat ik weleens gedronken heb.

Jammer dat het op is en het hier in Europa zeer lastig verkrijgbaar is. Toch maar weer snel terug naar de VS!

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:ABT-bier van de maand: Schipluyden
Lees ook:PALM in plastic vaten naar het buitenland
Lees ook:Brouwerij Wispe introduceert tweede bier
Lees ook:ADV: Badderen in Tsjechisch bier
Lees ook:Muifelbrouwerij lanceert Odulphus Blond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>