PALM in plastic vaten naar het buitenland

PALM BeeldencompilatieHet gebruik van petvaten zal naar mijn idee de komende jaren echt verder doorzetten. Ze zijn licht, alles kan zonder statiegeld en het is voor eenmalig gebruik. De horeca kunnen de vaten gewoon weggooien als ze leeggetapt zijn. Ideaal om zo van alle processen rondom de retouren van vaten verlost te zijn. Vanaf 1 juli aanstaande zal PALM, de Belgische brouwerij uit Steenhuffel, voor het eerst de vaten in kunststof in gebruik gaan nemen voor de export. In april van dit jaar ging al een container met bier in petvaten naar China. Voor Rusland en Australië moet dit ook gaan gelden.

Met Royaal Bier maakten we ook al gebruik van exact dezelfde petainer vaten. Ideaal en ook voor de horeca een uitvinding, zoals ik uit de enthousiaste reacties begreep. Er staan namelijk geen lege vaten meer in de weg, geen statiegeld verrekening meer en de kwaliteit is net zo goed zoals ook PALM aangeeft in de Belgische krant De Tijd. “De keuze om over te schakelen op pet was niet vanzelfsprekend, want kunststof laat iets meer lucht door dan staal en is dus minder geschikt voor het vervoer van bier. Pet staat voor polyethyleentereftalaat en is een polyester die zich makkelijk laat vervormen. Brouwerij Palm heeft de vaten anderhalf jaar getest, om zeker te zijn dat de kwaliteit even goed zou zijn. ‘Het zijn nu hoogstaande vaten, daar zijn we zeker van’, stelt Bart Brits, exportmanager van Palm Breweries. De twintiglitervaten worden in Tsjechië gemaakt door het Duitse bedrijf Petainer.

Overigens geeft de Belgische brouwer aan dat de plastic vaten alleen voor verre bestemmingen handig zijn aangezien de transportkosten in Europa lager zijn.

Bron: Tijd.be

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Brouwerij Wispe introduceert tweede bier
Lees ook:Bier proeven: Allagash Curieux Barrel Aged Ale
Lees ook:AB InBev eist naamswijziging Londens schoolbier
Lees ook:60 procent vindt Nederlands speciaalbier van goede kwaliteit
Lees ook:Belgen willen vaker bier bij sterrenmaaltijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>