Bierliefhebber beslist over nieuw Brussels bier

Brussels beer projectStem mee en bepaal welk bier het eerste bier wordt van Olivier de Brauwere en Sébastien Morvan. Zij lanceerden binnen het Brussels Beer Project vier verschillende bieren met de namen Alpha, Bêta, Gamma en Delta. Op basis van de mening van de bierliefhebbers verdwijnen er aan het einde van deze maand juni weer drie bieren van de markt. Het meest populaire bier zal op grotere schaal gebrouwen gaan worden.

Vanaf 12 juni organiseren de twee initiatiefnemers in meerdere Brusselse cafés waaronder Moeder Lambic en Brass degustatieavonden. Op 29 juni wordt het beste bier van de vier uitgekozen na een stemronde onder de consument. Ook de naam zal dan vervangen worden voor een iets originelere naam, eveneens gekozen door de consument. Op Facebook is zichtbaar waar degustatieavonden plaatsvinden en wat de ontwikkelingen zijn rondom het project. De heren brengen vooral een nieuwe stroming in de lancering van een bier en brouwerij. Op termijn hopen Olivier en Sébastien via crowdfunding ook daadwerkelijk een nieuwe Brusselse brouwerij op te richten.

De bieren zijn gemaakt van biologische ingrediënten en men heeft geprobeerd een echte Brusselse smaak te creëren. Er blijft verder niets geheim aan het bier of het recept. Het winnende bier zal worden gebrouwen in Limburg en vanaf september in de Belgische handel verkrijgbaar zijn.

Meer informatie is te vinden op hun Facebook-pagina.

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Nieuwe brouwerij in Wageningen
Lees ook:Brouwerij Wispe introduceert tweede bier
Lees ook:Belgisch biercafé Olivier wint Bier en Gastronomie Award
Lees ook:Uitbreiding Berghoeve Brouwerij in Den Ham
Lees ook:Muifelbrouwerij lanceert Odulphus Blond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>