Sponsor dreigt met vertrek om ‘nazi-groet’ voetballer Anelka

[ZIE UPDATE in kolom rechts]Shirtsponsor Zoopla dreigt de miljoenendeal met de Britse voetbalclub West Bromwich Albion te beëindigen als de Franse speler Nicolas Anelka er blijft spelen, meldt site Marketing Online. De vastgoedverhuurder, die volgens het bericht ‘Joodse roots’ heeft, vindt het niet toegesAnelka groettaan dat Anelka zijn doelpunten viert met een zogeheten ‘quenelle’. Het gebaar zou een omgekeerde nazigroet zijn. De spits, een moslim, zelf zegt geen politieke bedoeling te hebben. Bronnen hebben het Engelse Marketing Week verteld dat als de Franse spits a.s. maandag toch speelt thuis tegen Everton de sponsorovereenkomst direct wordt opgezegd.  Volgens een ingewijde zou de club niet aan het verzoek willen voldoen omdat het niet wil dat shirtsponsors  invloed hebben op de opstelling. WBA zou zich al voorbereiden op een vertrek van Zoopla en  alternatieven zoeken. ”De club deed  het saluut van de voormalige Arsenal-ster aanvankelijk ook af als een eerbetoon aan Anelka’s  vriend, de komiek Dieudonne, ook geen prettig heerschap, maar gaf later toe dat de groet aanstootgevend kan zijn,” aldus de site. De Football Association (FA) onderzoekt het vermeende ‘antisemitische’ danwel ‘racistische’ juichen van Anelka. Een ban van vijf wedstrijden kan volgen, ook al heeft hij belooft het juichen niet te herhalen.

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Stemmen februari nominaties Ster/Gouden Loeki
Lees ook:RTL 5 volgt Jokertje op universiteit Cambridge
Lees ook:Je bloedsuiker meten met traanvocht?
Lees ook:Stemmen voor maart nominaties Ster/Gouden Loeki
Lees ook:Nieuwe Marketing Directeur bij Heineken

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sponsor dreigt met vertrek om ‘nazi-groet’ voetballer Anelka

  1. Redactie, Michael Auteur

    [UPDATE door redactie] De Engelse Premier League voetbalclub West Bromwich Albion moet inderdaad op zoek naar een nieuwe shirtsponsor, na het afhaken van vastgoedsite Zoopla, een soort Funda. De reden is dat WBA gisteravond Nicholas Anelka gewoon opstelde, ondanks dat de FA, Engelse voetbalassociatie, een onderzoek is gestart naar zijn ‘quenelle‘, een omgekeerde Hitlergroet, tijdens een eerdere wedstrijd. Zo meldt de Volkskrant vandaag. De voetballer, een moslim, had de ‘groet’ opgedragen aan zijn Franse vriend cabaretier Dieudonnee M’Bala M’Bala, die in moeilijkheden is gekomen vanwege zijn anti-semitische opmerkingen. De joodse Zoopla-directeur Alex Chesterman had WBA gevraagd Anelka te schorsen tijdens het onderzoek, maar de club vond principieel dat een sponsor zich niet met de opstelling mag bemoeien. Anelka had al wel zijn excuses aangeboden en gezegd de vermeende antisemitische danwel racistische groet niet te zullen herhalen. Volgens de Engelse pers wacht Anelka een schorsing van vijf wedstrijden. WBA speelde 1-1 gelijk thuis tegen Everton. Dat ene doelpunt kwam niet van de voet van de Fransman. Zoopla stopte sinds 2012 het equivalent van rond €3,6 miljoen in de club.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>