Veelbelovende eerste aflevering Meiden van de Herengracht

meiden van de herengrachtNederlands drama is een belangrijke pijler voor Net 5 en vanavond zet de zender een nieuwe titel in de markt: Meiden van de Herengracht. Afgelopen maandag is de serie met Sarah Chronis, Fockeline Ouwerkerk en Kim Pieters al in première gegaan in het Tropenmuseum en die eerste aflevering is veelbelovend voor de rest van het seizoen.

Het verhaal in een notendop: Hanna, Wendy en Nico zijn allemaal succesvolle carrièrevrouwen; de één als mode-ontwerpster, de ander als programmamaakster en de derde als bladenmaker. En de drie zijn ook vriendinnen. Hun werk mag dan op rolletjes verlopen, in de liefde is het tobben. Bovendien ligt verleiding op de loer met aantrekkelijke mannen, gespeeld door Nasrdin Dchar, Manuel Broekman en Kay Greidanus.

Ik heb maandag de eerste aflevering gezien en sterke elementen van Meiden van de Herengracht zijn dat de kijkster kan wegzwijmelen bij de verhaallijntjes op het gebied van de liefde – en ze kan zich spiegelen aan de ambities op carrièregebied. De casting is verder prima, net als het acteerspel.

De dialogen kunnen beter en ook niet alle aspecten in Meiden van de Herengracht zijn even aannemelijk of realistisch. Zo is de modeshow van Hanna verre van waarheidsgetrouw, en ook bij haar date in de eerste aflevering – of eigenlijk het verloop ervan – moest ik even achter de oren krabben. Het zal te maken hebben met het introduceren van alle karakters, wat snel moet gebeuren. Dat maakt het eerste kwartier van Meiden van de Herengracht erg rommelig, maar het laatste stuk van de aflevering maakt nieuwsgierig naar het vervolg.

Meiden van de Herengracht is een Nederlandse bewerking van de Amerikaanse serie Lipstick Jungle, al daar gekilld door de networks na 20 afleveringen. Mocht de serie bij Net 5 aanslaan, dan moet producent Endemol dus zelf nieuwe scripts schrijven voor een vervolgseizoen.

Meiden van de Herengracht wordt omringd door nieuwe afleveringen van Grey’s Anatomy en Dokter Hart.

Grey’s Anatomy, 20.30 uur, Net 5
Meiden van de Herengracht, 21.25 uur, Net 5
Dokter Hart, 22.30 uur, Net 5

Zie ook:
- Doek valt voor Net 5-serie Bagels & Bubbels

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Net 5 neemt afscheid van Derek Shepherd in Grey’s Anatomy
Lees ook:Nieuwe afleveringen Revenge en Dallas op Net 5
Lees ook:Katja Schuurman onderzoekt offers bij talentvolle kinderen
Lees ook:Net 5-zenderbaas Ana Henriques vertrekt
Lees ook:‘Tiende Ranking the Stars één van de beste’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Veelbelovende eerste aflevering Meiden van de Herengracht

  1. Meiden van de Herengracht

    Vanavond gaat Meiden van de Herengracht van start, om half tien. Ben erg benieuwd. Klinkt als een goede serie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>