Vijfde RTL-zender gelanceerd: RTL Z op eigen benen

Vandaag zijn we een nieuwe tv-zender rijker: RTL Z. Al vele jaren maakt RTL televisie onder deze naam, maar vanaf vandaag niet langer op RTL 7 maar op eigen benen. Een vijfde RTL-zender dus, en dat is best bijzonder.

rtl zDe nieuwsredactie heeft al langer de wens om een non-stop nieuwszender te maken, zodat snel kan worden ingebroken in de programmering als daar een actuele aanleiding voor is. RTL Z zal financieel-economisch getint blijven, maar is veel breder dan wat we er tot nu toe van kenden. Ook thema’s als tech, innovatie, start-ups en lifestyle komen aan bod.

Joris van Lierop, uitgever RTL Nieuwsgroep: “Het nieuwe RTL Z is positief en kijkt vooruit. RTL Z onderzoekt de feiten en laat zien waar de kansen liggen. We zijn er voor mensen met ambitie. Nieuwsgierige mensen die vooruit willen en ondernemend in het leven staan. Jong en oud, man en vrouw, van MKB tot grootzakelijk, van apotheker tot ZZP-er, van ondernemers tot professionals uit het bedrijfsleven. Dit alles onder de noemer: Business, not as usual.”

Overdag blijft de redactie bulletins maken zoals we die kennen. ‘s Avonds komt er verdieping, achtergrond en ontspanning.

18.00u – Z Today. Presentatie: Peter van Zadelhoff
20.30u – Z Doc
21.30u – Van Liempt Live. Presentatie: Paul van Liempt
22.30u – Themaprogramma’s, iedere werkdag een ander programma:  Bright TV (tech),  Money Talks (personal finance), Toekomstmakers (innovatie), Dunk! (opinie) en Z in Zaken (business).
23.00u – Z Talks. Presentatie: Jim Stolze
23.15u – Van Liempt Live herhaling

De vrijgekomen zendtijd op RTL 7 wordt vooralsnog gevuld met allerlei oude series als Flodder, Allo Allo, My Name Is Earl en De Pfaffs.

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Innovatie die bij jou begint verklaard in Philips-commercial
Lees ook:Live bruiloft in Tijd voor MAX op Valentijnsdag
Lees ook:Tour de France: Avondetappe en Tour du Jour terug op tv
Lees ook:Nationale Veteranendag live bij NOS op Nederland 2
Lees ook:Duurzame bedrijfsvoering als effectieve concurrentiekracht

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vijfde RTL-zender gelanceerd: RTL Z op eigen benen

  1. ingrid

    6de zender. arme rtl telekids wordt weer vergeten…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>