Tour de France: Avondetappe en Tour du Jour terug op tv

Schermafbeelding 2013-06-27 om 23.42.39Even na het middaguur begint de Tour de France op Corsica. En wanneer je overdag urenlang naar Franse landschappen op tv kunt kijken, weet je dat de zomer ècht is begonnen. De NOS en RTL spelen daar op in met elk hun eigen talkshow. De NOS doet nog een jaartje De Avondetappe met Mart Smeets, terwijl RTL 7 Tour du Jour verder hoopt uit te bouwen.

De NOS heeft ook de uitzendrechten voor de Tour de France in Nederland en strijkt zodoende in Frankrijk neer voor live verslaggeving. Een bewuste keuze, na de blootlegging van alle dopingschandalen. Juist nu is het interessant om te zien hoe de wielersport zich verder ontwikkelt. Al zal waarschijnlijk nooit met zekerheid gezegd kunnen worden, dat alle renners – en dus de sport – schoon is. De NOS belooft een kritische blik in zijn verslaggeving.

Alle etappes zijn rechtstreeks te volgen via Nederland 1 en worden ook dit jaar weer voorzien van commentaar door het duo Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot. Verder is er dagelijks om 19.30 uur een NOS Tourjournaal op Nederland 3. ’s Avonds wordt de Tour-dag rond de klok van tien afgesloten met NOS Studio Sportzomer: De Avondetappe. Nieuw in het programma van presentator Mart Smeets is een dagelijkse bijdrage van Joost Prinsen, die een verhaal vertelt uit de lange historie van de afgelopen honderd Rondes van Frankrijk.

RTL 7 is gisteren al begonnen met de Tour du Jour. Elke avond ontvangen presentator Wilfred Genee en vaste gasten Michael Boogerd en Eddy Planckaert op de Mariaplaats in de binnenstad van Utrecht hun gasten om terug te blikken op de die dag verreden etappe, vooruit te kijken naar de volgende dag en verder alles te bespreken wat nog meer ter sprake komt.

Tour de France, 12.50 uur, NOS (NL1)
Tour du Jour, 20.30 uur, RTL 7
De Avondetappe, 22.10 uur, NOS (NL1)

Zie ook:
- Mart Smeets minder vrijblijvend in De Avondetappe
- NOS doseert berichtgeving wielersport
- Mart Smeets ziet opvolger in Herman van der Zandt

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Erik Dijkstra weg bij Tour du Jour
Lees ook:Kijkcijfers: Tour du Jour geen partij voor Avondetappe
Lees ook:Kijkcijfers zondag: Herhaling Revue blijft ver onder miljoen
Lees ook:Tour de France nu ook voor vrouwen?
Lees ook:Toine van Peperstraten volgt Humberto op bij Eredivisie Live

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>