Tijs van den Brink springt in gat Debat op 2

0417_BrinkDebat op 2 mag dan verdwijnen, Nederland 2 blijft met elkaar in discussie gaan. De EO schuift Tijs van den Brink naar voren als debatleider, vanaf januari 2014 mag hij een nieuw debatprogramma gaan maken op Nederland 2. De contouren voor de show zijn al zichtbaar. “Waarschijnlijk hebben we op dinsdagavond een journalistiek reportageprogramma en discussiĆ«ren we op woensdag over het onderwerp dat we daarin hebben aangesneden.”

De EO moet wel een offer maken voor de nieuwe show: De Vijfde Dag komt te verdwijnen. Zo maakte de KRO al een offer met Debat op 2, die omroep kiest voor een dagelijks interviewprogramma met Eva Jinek en Sven Kockelmann.

Omroep Max kijkt met een scheef gezicht naar de ontwikkelingen. De ouderenomroep heeft Hollandse Zaken en zou dit graag buiten het zomerseizoen op de buis brengen, maar wordt opnieuw achtergesteld. Cees Grimbergen reageert in het AD: “Waarschijnlijk wordt ons discussieprogramma volgend jaar opnieuw in de zomer geplaatst. Terwijl de EO, zonder traditie in live discussieprogramma’s, meer afleveringen en een betere plek – in de wintertijd – krijgt. Gek dat politiek spel kennelijk zwaarder weegt dan liefde voor programma’s en het belang van de kijker.”

Zie ook:
- Omroep Max brengt Hollandse Zaken in zomerstop NPO
- Arie Boomsma heeft begrip voor stoppen Debat op 2
- KRO offert Debat op 2 voor talkshow Eva Jinek

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Arie Boomsma heeft begrip voor stoppen Debat op 2
Lees ook:KRO offert Debat op 2 voor talkshow Eva Jinek
Lees ook:WNL wint strijd van KRO om talkshow zondagochtend
Lees ook:Nieuwsuur vanaf 2014 7 dagen per week op tv
Lees ook:Van der Vorst wint van Heel Holland Bakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>