Arie Boomsma heeft begrip voor stoppen Debat op 2

De komst van een dagelijkse talkshow van Eva Jinek en Sven Kockelmann betekent het einde van Debat op 2. En dat vindt presentator Arie Boomsma betreurenswaardig. “Want vanaf 2014 is er dan geen discussieprogramma meer waar ‘gewone’ burgers met politici in gesprek kunnen gaan bij de KRO/NCRV, terwijl dat juist zo goed bij die omroep past. Daarnaast hebben wij natuurlijk met een team aan Debat op 2 gewerkt, het programma staat, haalt de beoogde cijfers en is gewoon heel erg leuk om te maken.” Wel staat hij achter het besluit van de KRO.

“Nu heeft de KRO/NCRV fusie omroep ervoor gekozen Debat op 2 vanaf 2014 niet meer in te tekenen, zodat er ruimte ontstaat voor al die andere journalistieke titels binnen de ambities van de omroepcombinatie. Onderzoeksjournalistiek en interviewprogramma’s. Geen discussieprogramma’s meer. Ik begrijp die keuze en ik sta achter het bestuur.”

Boomsma wijst er in een verklaring op, dat hij naar de KRO is gekomen om programma’s op Nederland 3 te maken. In die zin was Debat op 2 een bonus. Maar waar die show verdwijnt, krijgt hij er twee voor terug op Nederland 3: Sprakeloos (over stotteren) en een programma over transgenders.

Zie ook:
KRO offert Debat op 2 voor talkshow Eva Jinek
The King’s Speech inspireert Arie tot stotterprogramma
Arie Boomsma volgt transgenders voor nieuwe tv-show

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:KRO offert Debat op 2 voor talkshow Eva Jinek
Lees ook:Tijs van den Brink springt in gat Debat op 2
Lees ook:WNL wint strijd van KRO om talkshow zondagochtend
Lees ook:Arie Boomsma schrijft essay Maand van de Spiritualiteit
Lees ook:Nieuwsuur vanaf 2014 7 dagen per week op tv

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>