KRO offert Debat op 2 voor talkshow Eva Jinek

Het is de KRO er alles aan gelegen om een regelmatige talkshow voor zijn nieuwe ster Eva Jinek te regelen. Om het wekelijkse plekje op de zondagavond wordt nog flink gewedijverd met WNL en de netmanager, maar op Nederland 2 moet Eva in elk geval haar dagelijkse praatprogramma krijgen, dat ze afwisselend presenteert met Sven Kockelmann. De KRO is bereid daarvoor Debat op 2 met Arie Boomsma en Ghislaine Plag te offeren. De Raad van Bestuur van de publieke omroep moet de KRO-plannen nog goedkeuren.

Enkele maanden terug is de komst van Eva Jinek naar de KRO bekendgemaakt, al meteen werd duidelijk dat zij de troef is voor een dagelijks actualiteitenprogramma met kleur en/of opinie van de omroep. De KRO kijkt met een jaloers oog naar de Vara, dat met Pauw & Witteman en De Wereld Draait Door twee dagelijkse actualiteitenprogramma’s aflevert.

In het nieuwe nog titelloze programma van Jinek en Kockelmann wordt elke dag een gast uit de actualiteit aan een pittig vraaggesprek onderworpen. Het diepgaande interview beslaat 25 minuten en moet dit najaar al te zien zijn op Nederland 2. “De eerste contouren zijn zichtbaar”, jubelt KRO-directeur Taco Rijssemus, de man achter de Jinek-lobby, in het AD.

De KRO-titels Brandpunt en Altijd Wat blijven behouden, daarnaast komt de omroep ook met het nieuwe Altijd Wat Monitor. “Omdat we ons op onderzoeksjournalistiek gaan concentreren en we ook graag een dagelijkse talkshow willen, hebben we de keuze gemaakt te stoppen met Debat op 2. We hebben de ambitie voor dit discussieprogramma opgegeven. Arie Boomsma zal verder gaan met verschillende nieuwe formules op Nederland 3, waaronder een programma over transgenders. Met Ghislaine zijn we nog in gesprek. Ze zal wel zichtbaar blijven in het journalistieke domein.”

Zie ook:
- Albert Verlinde: Rel rond Eva Jinek betekent oorlog
- ‘KRONCRV dreigt verhuizing DWDD te blokkeren’
- Eva Jinek: Besluit WNL raakt mij persoonlijk
- WNL haalt Eva Jinek van zondagochtend
- NPO-baas: Wekelijkse talkshow Eva Jinek niet zeker
- KRO’s troef voor dagelijkse talkshow: Eva Jinek
- ‘KRO wil Eva Jinek dagelijks half negen op NL2′

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Arie Boomsma heeft begrip voor stoppen Debat op 2
Lees ook:Tijs van den Brink springt in gat Debat op 2
Lees ook:WNL wint strijd van KRO om talkshow zondagochtend
Lees ook:Nieuwsuur vanaf 2014 7 dagen per week op tv
Lees ook:Arie Boomsma schrijft essay Maand van de Spiritualiteit

1 Reacties // Reageer

One thought on “KRO offert Debat op 2 voor talkshow Eva Jinek

  1. BBBD

    Altijd Wat is van de NCRV.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>