Nieuwsuur vanaf 2014 7 dagen per week op tv

Foto: Floren van OldenNieuwsuur is met ingang van januari ook op zondagavond te vinden op Nederland 2. Daarmee wordt het een echt dagelijks actualiteitenprogramma dat net als het Journaal, RTL Nieuws en Hart van Nederland ook zeven dagen per week wordt uitgezonden. De presentatie is in handen van Mariëlle Tweebeeke, Twan Huys of Joost Karhof.

Hoofdredacteur Joost Oranje van Nieuwsuur is zeer content met het besluit: “Ik heb de afgelopen maanden goede gesprekken gevoerd met netmanager Gijs van Beuzekom over de positie van Nieuwsuur op Nederland 2. Het nieuws stopt niet op zondag, dus het is eigenlijk niet meer dan logisch dat we straks iedere avond te zien zijn.”

Netmanager Gijs van Beuzekom van Nederland 2 heeft zich sterk gemaakt voor Nieuwsuur op zondag: “Nederland 2 is het journalistieke net van de publieke omroep. Dat willen we graag nog verder versterken. Nieuwsuur bereikt van maandag tot en met zaterdag al een groot aantal mensen met duiding en achtergronden bij het nieuws. De NPO vindt het goed en belangrijk voor de continuïteit dat Nieuwsuur per januari 2014 zeven dagen in de week te zien is.”

Op Nederland 2 komt met ingang van januari ook een dagelijks interviewprogramma van de KRO, gepresenteerd door Eva Jinek of Sven Kockelmann.

Zie ook:
- KRO offert Debat op 2 voor talkshow Eva Jinek

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Dominique van der Heyde volgt Ferry Mingelen op
Lees ook:KRO offert Debat op 2 voor talkshow Eva Jinek
Lees ook:WNL wint strijd van KRO om talkshow zondagochtend
Lees ook:Tijs van den Brink springt in gat Debat op 2
Lees ook:Trouwen op zondag

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwsuur vanaf 2014 7 dagen per week op tv

  1. Mark

    Heel goed en logisch dat Nieuwsuur 7 dagen wordt uitgezonden, het enige echt kritische nieuwsprogramma bleek gisteren maar weer eens tijdens de hype rond het AvL ziekenhuis.

    Een dagelijkse talkshow van Kokkelman en Jinek ben ik niet enthousiast over. Kokkelman is vaak kritisch om het kritisch zijn en Jinek vind ik een bijzonder matige interviewer; ze komt toch vaak niet verder dan obligate vragen van een blaadje voorlezen.

      /   Reply  / 
  2. BBBD

    Wordt dat zondagse Nieuwsuur dan weer zoals in het eerste jaar van zijn bestaan?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>