Dichter des Vaderlands dicht voor Poëzie+

boekenstapelDichteres des Vaderlands Anne Vegter opent op 27 januari in Middelburg de Poëzieweek 2014 met het programma Poëzie+. De Zeeuwse Bibliotheek, Zeeuwse boekhandels en de Christelijke Scholengemeenschap Walcheren doen mee met Poëzie+; ook alle basisscholen in Middelburg kunnen deelnemen. Later die week, op 30 januari is het Gedichtendag 2014. Anne Vegter schreef speciaal voor dit programma een gedicht, waarin zij het thema van Gedichtendag 2014 ‘Verwondering’ koppelt aan het thema ‘Oorlog’. Haar werk vormt vervolgens de bron van inspiratie voor alle activiteiten in dit programma. Poëzie+ op 27 januari en Gedichtendag 2014 (30 januari) laten de Zeeuwse hoofdstad zinderen van de poëzie.

Programma Poezie+ in Middelburg:
Maandag 27 januari : Poëzie+ voor basisscholen
Geïnspireerd door het gedicht van Anne Vegter gaan kinderen uit alle groepen op basisscholen uit Middelburg aan de slag. Zij schrijven zelf een gedicht of illustreren regels uit het gedicht van Anne Vegter met poëzieposters.

Maandag 27 januari 14.00 uur: PoëzieRevue+ in de Stadsschouwburg Middelburg
Jongeren van de CS Walcheren staan met hun eigen gedicht op de planken in de Stadsschouwburg Middelburg. Met een bijzonder optreden van de Dichteres des Vaderlands Anne Vegter en de Eef van Breen Group, die haar gedicht op muziek heeft gezet. Presentatie: André Accord. Gratis toegankelijk! www.schoolderpoezie.nl

Donderdag 30 januari (Gedichtendag) Expositie Poëzieposters+
Onder begeleiding van School der Poëzie schreven kinderen niet alleen gedichten, maar verzorgden ze ook de vormgeving ervan. Resultaat: de expositie Poëzieposters+, te zien in het stadhuis, in etalages in de binnenstad, de Aula van de Zeeuwse bibliotheek, het Zeeuws Archief en het Zeeuws Museum.

30 januari 14.00 uur: Poëzieworkshop in de Aula van Zeeuwse bibliotheek Middelburg
Anne Vegter geeft een workshop voor volwassen en houdt spreekuur als Poëziedokter.
De Zeeuwse bibliotheek lanceert hier ook de Haiku-wedstrijd Zeeland.

30 januari 16.00 uur: Poëzietalkshow in de Aula van de Zeeuwse Bibliotheek Middelburg
Anne Vegter gaat aan tafel met de winnaars van de PoëzieRevue+ en bewondert samen met makers de mooiste poëzieposters. Ook in de Poëzietalkshow: een optreden van Anne Vegter en de Eef van Breen Group. Gratis toegankelijk. Presentatie: Helge Prinsen.

Alle kinderen en jongeren die een gedicht schrijven voor Poëzie+ mogen hun gedicht ook inzenden voor de Poëziewedstrijden van Kinderen en Poëzie en Doe Maar Dicht Maar.

Poëzie+ maakt onderdeel uit van de Poëzieweek. De poëzieweek 2014 is van donderdag 30 januari tot en met woensdag 5 februari in Nederland en Vlaanderen. De week start met de Gedichtendag en wordt afgesloten met het Gedichtenbal. www.poezieweek.com

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Charles Ducal Belgische Dichter des Vaderlands
Lees ook:Barry Atsma en Arie Boomsma dragen gedichten voor
Lees ook:Inferno van Dan Brown best verkochte boek van 2013
Lees ook:Gigi Ravelli leest voor uit Krrrr…okodil
Lees ook:ADV: Ontdek Zeeland samen met De Ruyter

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>