FC Twente thuis tegen Go Ahead Eagles

Voor het eerst sinds 18 jaar speelt FC Twente weer een thuiswedstrijd voor de competitie tegen Go Ahead Eagles. In het oude Diekmanstadion werd het in oktober 1995 2-1 voor ons Tukkers. Doelpuntenmakers? We hebben het even opgezocht. Voor FC Twente scoorden Michel Boerebach en Michael ‘Taugé’ Mols. En voor Go Ahead Eagles? Ha! Dennis Hulshoff, onze latere bekerheld uit 2001! Maar goed, we leven in het heden. Zaterdag om 20.45 uur trappen we af in de Grolsch Veste. Voorbeschouwen? Voorspellen? De trainers van advies voorzien? U bent natuurlijk weer welkom in de comments. Come on FC Twente!

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:FC Twente verslaat Go Ahead Eagles: 3-1
Lees ook:FC Twente wacht zware klus in Groningen
Lees ook:UPDATE: FC Twente hervat competitie tegen Heracles Almelo
Lees ook:Puntverlies voor FC Twente in Waalwijk
Lees ook:FC Twente sluit 2013 af in Waalwijk

25 Reacties // Reageer

25 thoughts on “FC Twente thuis tegen Go Ahead Eagles

  1. phenix

    als je mee wil blijven doen moet er gewoon gewonnen worden,niets meer niets minder. come on twente enschede,make us proud

      /   Reply  / 
  2. ber

    Thuis heb je mega voordeel, totaal overrompelen en niet meer laten opstaan… Het wordt 5-0.

      /   Reply  / 
  3. Joop

    Daar zit hem juist het gevaar van de eagles denk ik, dat wij thuis spelen. Kunnen hun mooi op de counter, en die gekke Antonia is echt razendsnel dus please geen Schilder op linksback.
    Verder denk ik dat Luc er ook 2 in gaat schieten.
    3-1

      /   Reply  / 
  4. Thoresen17

    Mooi dat deze Oostelijke “Classico”weer terug is in de Eredivisie. In ons Clublied ‘Fc Twente Ay ay ay ay” zit zelfs een stukkie over Go Ahead (in Deventer gaan ze trots op koek uit eigen stad, maar nergens heeft men ooit zo’n fijne voetbalclub gehad”).
    Kortom; zij de koek en wij de punten morgen.

    Als Twente met lef en slimheid speelt komt t helemaal goed en blijven we kans maken op de kop!
    Forza Twente!!

      /   Reply  / 
  5. ber

    Ik heb niet de illusie dat we kampioen gaan worden.. daarvoor heeft ajax de boel alweer teveel op de rit.. Daarbij speelt vite$$e veel makkelijker haar wedstrijden.. maar top drie denk ik wel haalbaar…

      /   Reply  / 
    1. johan

      tuulk is moeilijk kampioen worden. maar 18x winnen en het is zover. ik bedoel maar na 16 wedstrijden hebben we het nog vol-le-dig in eigen hand! wie had dat gedacht bij de start. Maar es kijken hoe de Boer de nederlaag gaat managen… in Leeuwarden zijn de ballenjongens ook niet zulke lieverdjes, pas maar op Frank! Winnen morgen en dan nog 17 te gaan. We zullen zien en we zijn d’r natuurlijk bij.

        /   Reply  / 
  6. Joop

    Daar gaan we weer :P begin van het seizoen gaf niemand er een stuiver voor, Douglas, Chadli noem ze allemaal maar op… en er kwam maar niemand terug…. en we waren weer 6e geeindigd! terwijl we er in de winter goed voor stonden (hoewel het spel niet best was) en nu staan we er weer goed voor, maar we hebben nog steeds dezelfde jonge groep als bij aanvang van dit seizoen mannen! En je weet hoe het met jonge jongens kan gaan he? (zie psv?) tuurlijk mogen we ervan dromen, maar a.u.b. laten we de realiteit niet uit ogen verliezen dat zodra we straks wanneer het einde in zicht komt en we keer verliezen weer gaan fluiten e.d. en onrustig worden en dat er weer niets klopt van onze mooie club enz enz.. dat zou jammer zijn :)

      /   Reply  / 
  7. Thoresen17

    Net gelezen op nu.nl….anderlecht heeft interesse in Bryan Ruiz.

    Zou zo’n rood shirt in januari hem niet veel mooier staan? En zo de tweede landstitel binnenhalen?

    Weet t…terugkerende helden kunnen diep vallen (Steve)…maar de liefhebber in mij zou hem graag weer wekelijks zien schitteren in de Veste!

      /   Reply  / 
  8. deleukstethuis

    is dat ff mazzel hebben, anders hadden we nieuw dopingschandaal er bij gehad. Blij dat ie niet naar Twente komt!
    ‘Lachman positief na gesprek met Werder Bremen’

      /   Reply  / 
  9. johan

    tuurlijk het is veel te vroeg, maar het besef dat het kan mag er wel eens meer zijn in het veld en vooral ook op de bank. Gedoe met Corona bij Zwolle bijvoorbeeld. Ajax gaat altijd voor de winst, Twente is soms met een puntje blij. moeten we niet doen, dan maar op de bek. Verder weet ik ook wel dat RKC uit gewoon lastige pot is voor ons, en Eagles beter is dan NEC… dus wel 2 helften voetballen graag morgen …

      /   Reply  / 
    1. Wallace

      Klopt. Twente blijft maar geteisterd worden die lauwe dorpscultuur waarbij niet verliezen de prio geniet boven winnen ten koste van alles. Nog lang geen topclub, derhalve. Zodra er druk op komt gaat het helemaal mis. De club durft zichzelf geen druk op te leggen en blijft daardoor onnodig op dit niveau plakken. In het kampioensjaar heerste een sfeer van onaantastbaarheid en bleef iedereen ijskoud onder de verwachtingen. Dat is nu compleet anders. Niemand verwacht iets, niemand moet iets, dus bereiken ze aan het eind van de rit ook gewoon weer niks. Plek 4 t/m 7, daar hoort de club thuis terwijl de selektie een hoger doel kan/moet nastreven. Er straalt geen zak van af, van de leiding.

        /   Reply  / 
  10. ber

    Precies joop… hopelijk Idd op twee helften voetbal dit keer! @ johan..

      /   Reply  / 
  11. Ron

    De enige echte derby!
    Voor mij telt gewoon de drie punten!
    We willen toch meedraaien? Met de top?
    Dus kom op Twente.

      /   Reply  / 
  12. phenix

    wallace de nieuwe azijnpisser

      /   Reply  / 
  13. ber

    @joop munsterman: regel dat!

    Anderlecht hoopt zich in de winterstop te versterken met Bryan Ruiz. De aanvaller van Fulham staat in de nadrukkelijke belangstelling van de Belgische club. Ruiz sluit in gesprek met Het Nieuwsblad niet uit dat hij terug wil keren naar België. Ook de Eredivisie heeft een speciaal plekje in het hart van Ruiz.
    De voetballer uit Costa Rica speelde in België eerder bij AA Gent. “Ik heb mooie herinneringen aan België”, zegt Ruiz in gesprek met de krant. In Londen is Ruiz lang niet altijd zeker van een basisplek. Na het vertrek van Martin Jol en de aanstelling van René Meulensteen lijkt de rol van Ruiz bij Fulham zelfs helemaal uitgespeeld. De voetballer kan er niet aan ontkomen; hij moet aan zijn toekomst denken.

    “Als de kans bestaat om ooit weer in Nederland of België te voetballen, dan zou ik dat zeker overwegen”, zegt Ruiz, die in Nederland uitgroeide tot smaakmaker van FC Twente. “Ik heb mooie herinneringen aan jullie land (België, red.). Mijn eerste goal voor AA Gent tegen Westerlo, met rechts. Of de bekerfinale in 2008 tegen Anderlecht. We verloren toen wel met 3-2, maar dat was mijn eerste grote match in een groot stadion tegen een grote ploeg.”

    Ruiz, in eigen land een superster, heeft daarnaast het WK in Brazilië in zijn achterhoofd. “Deelname aan het WK kan een carrière mee bepalen. Ik tel de maanden af en wil het seizoen goed eindigen. Voor Fulham is het nu moeilijk, zowel voor het team als voor de spelers. Ik wil me vooral goed voorbereiden op de wereldbeker en het maximale doen voor mijn land. Aanvoerder zijn is een eer en ik offer mij op.”

      /   Reply  / 
  14. alibabba41

    Anderlecht wil Brian Ruiz huren maar zonder optie tot koop …. tja daar straalt vertrouwen uit af…
    Kom op Joop.. als anderlecht hem kan huren dan kan Twente dat toch ook?
    Dan heb je gelijk een goeie nummer 10 en hoeft tadic niet alle verantwoording te dragen.. tussen al die zeer getalenteerde broekies…
    We missen gewoon net een beetje extra rust/ervaring in het team en er kunnen mooie tijden aanbreken
    Anders zal er met dit jeugdig talent ook een mindere periode volgen maar dat we veel potentie binnen dit team hebben dat is zeker..
    Ik Zeg niet dat we kampioen worden als Ruiz naar Twente komt maar we gaan wel heel hoog eindigen met hem er bij..
    En dat is voor de uitstraling van F.C. Twente ook belangrijk…
    Komaan Twente… Go Ahead is voer voor de haaien vanavond….

      /   Reply  / 
  15. Ruud van Essen

    Beste Tukkers,
    Ik vind het erg dapper van sommigen onder jullie dat zij durven te dromen van een kampioenschap. Gezien het budget zou Twente moeten winnen, maar dat dachten meer clubs (vorige week PEC) ook. Ik hoop dat de Eagles minimaal een punt menemen naar Deventer.

      /   Reply  / 
  16. joop

    @ruud een prettige wedstrijd gewenst (geniet van het stadion en de sfeer en de beenham) daar moet het bij blijven haha

      /   Reply  / 
    1. Wallace

      Voor sfeer kan die koekman beter naar het Dickens-festijn in zijn eigenste dorp gaan. In de Veste heerst al tijden een serene en vooral lauwe rust…Tam volk tegenwoordig hoor,Tukkers. Vetkampstraat is tien keer meer hels.

        /   Reply  / 
  17. frank nieuwenhof

    Neeeee schilder tegenover antonia als dat maar goed gaat… kan nu zo 4-2 worden

      /   Reply  / 
  18. ber

    Castaignos … wauw!
    Geweldige.tweede helft van.twente!

      /   Reply  / 
    1. Wallace

      Castaignos behoorde gisteren als vanouds weer eens tot de mindere spelers op het veld. Veel gesjouw om niks, enorme kansen missend, snel de kop laten hangen en charmant vrouwelijk in de fysieke duels. Hopelijk zakt hij niet terug naar het belabberde niveau van weleer. Anders gewoon die Noor erin doen na de winterstop. Respect voor de wereldprestaties van Rosales en Gutiérrez. Mokthar sterk in de tweede helft en Tadic op 10 weergaloos als verdeelstation.

        /   Reply  / 
  19. André

    Twente is gewoon weer koploper op doelsaldo!
    Ook al willen ‘onze vrienden’ van de nos het nog steeds niet geloven.

      /   Reply  / 
  20. joop

    @andre het is algemeen bekend dat diegene met minder wedstrijden bij hetzelfde punten aantal de koploper is. Is toch ook knapper?

      /   Reply  / 
  21. Paul

    als Jack vervelend gaat doen Paul…..bel mij dan maar even Ivo Opstelten

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>