FC Twente verslaat Go Ahead Eagles: 3-1

FC Twente heeft zaterdagavond een eenvoudige overwinning geboekt. In de  Overijsselse derby tegen Go Ahead Eagles werd het 3-1 voor ons Tukkers. Felipe Gutierrez tekende na 21 minuten voor de openingstreffer. Na de thee scoorde Luc Castaignos in buitenspelpositie de 2-0. Kort daarna kregen de gasten een strafschop en was de marge weer 1 treffer. Het klapstuk van de avond kwam op naam van Dusan Tadic, die een vrije trap hard in de bovenhoek joeg.

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:FC Twente verslaat Heracles Almelo: 3-1
Lees ook:Nagenieten van FC Twente-Go Ahead Eagles
Lees ook:FC Twente hervat training
Lees ook:Gerucht: Nordin Amrabat naar FC Twente?
Lees ook:UK Ch’ship: Bingham verrast wisselvallige O’Sullivan

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “FC Twente verslaat Go Ahead Eagles: 3-1

  1. femi

    nu nog goede verdedigers i.p.v. Die slappe dames in het centrum en we doen echt mee voor het kampioenschap

      /   Reply  / 
  2. Tukker 72

    Volledig mee eens!!
    Loop me al weken te ergeren aan die slapjanus van Bengtson.
    We missen een meedogenloze verdediger in het centrum.
    Voor de rest staat het goed.

      /   Reply  / 
    1. Moeke

      Mee eens, te weinig snelheid en kracht achterin. Toch wel een gemis hoor Douglas, die kon veel corrigeren.

        /   Reply  / 
  3. Dinkeltukker

    Heb een goede 2e helft gezien. Snap alleen niet dat Twente op dat moment niet fanatieker op zoek ging naar een grotere score, want Eagles zat er doorheen. Er waren leuke combinaties te zien, maar per saldo schoot men er geen meter op. Heb de indruk dat men dan het liefst met bal en al over de lijn wil lopen. De combinaties worden tever doorgevoers. Op de vrije trap van Tadic na, heb ik praktisch geen schot op doel gezien, terwijl er links en rechts naast mij regelmatig ‘SCHIET’ te horen viel, met daarop een teleurgesteld ‘aaah’ omdat dit dan weer niet gebeurde en men strande in het overvolle eagles-centrum. Meer op dat hok knallen dus!In het begin vd wedstrijd zag je heel goed dat Gutierrez de ballen achterin ging ophalen en verdelen. Toen hij dieper ging staan op het middenveld lag de opbouw in handen van dat trage centrale duo. Eagles bleef voorin met praktisch 4 aanvallers spelen, het middenveld bij Twente was te statisch en vanaf dat moment zat er totaal geen vaart meer in de opbouw en sleepte het spel zich naar de rust. Na de pauze zaten er bij vlagen leuke momenten tussen, maar de echte ‘drive’ om alles uit de kast te halen bespeur ik niet nog altijd. Men wil het vaak nog te mooi doen. Tadic een prima wedstrijd. Luc wisselde slechte momenten af met goede en je ziet wel, dat hij wat sterker aan de bal begint te worden. Vond deze keer Ebecilio en Echan een mindere dag hebben. Mokhtar vaker later spelen zodat hij beter int ritme komt. Rosales aanvallend goed, verdedigend blijft hij zwak.

      /   Reply  / 
  4. Moeke

    Inderdaad worden de aanvallen te ver doorgevoerd en zitten en regelmatig fases in een wedstrijd waarin het tempo veel te laag ligt en ballen makkelijk worden ingeleverd aan de tegenstander.
    Eghan zit duidelijk in een mindere fase, tegen RKC zou het zomaar kunnen dat Corona hem vervangt in de basis, alhoewel het trainersduo niet snel iets verrassend doet.

      /   Reply  / 
  5. Joop

    Wat gaat Februari een zware en belangrijke maand worden zeg… Maar goed moeten maar niet te ver vooruit kijken en gewoon stap voor stap doen.
    Op naar Waalwijk, zal ook lastig worden.
    Feyenoord verloor er ook in de laatste minuut, dus we zijn gewaarschuwd.

      /   Reply  / 
  6. twentemax

    Dinkeltukker goeie analyse. Ik hing voor de t.v was nog zat van kerst met ballen. Erg leuk trouwens! Een club als GAE moet je nooit onderschatten. Nick Marsman en Eghan inderdaad mindere periode. En oh oh als al die kansen er toch eens in gingen, dan werden we kampioen. Maar dat doen ze niet dus worden we geen kampioen. Ik was van plan op t,v Jong Ajax- Jong Twente te kijken laten ze helaas niet zien. Jammer maar helaas. Tjonge wat een lange winterstop, baal dr nou al van. En dan gaat het hard. Laatste wedstrijd al 4 mei, PEC thuis. Als Twente in de arena wint zijn ze voor mij kampioen. Op naar vrijdag, lastige wedstrijd!!

      /   Reply  / 
  7. Wallace

    Zie die Lachman weer schitteren in de bekker bij Zwoller…Souvereine, technisch ijzersterke centrumverdediger, leidertype en wat een rust, wat een overzicht, wat een lange pass en een voetballend vermogen…H A L E N !!

      /   Reply  / 
    1. Wallace

      Eraf met een hamstringblessuur…B A L E N !!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>