FC Twente sluit 2013 af in Waalwijk

Het is alweer donderdag en morgen staat dus al de traditioneel zware uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma. De laatste competitiewedstrijd van 2013 voor ons Tukkers en dus cruciaal voor met welk gevoel we de feestdagen en de winterstop in gaan. Al uw bespiegelingen rondom dit duel kunt u natuurlijk weer kwijt in de comments. Eindelijk eens een afgetekende overwinning in Waalwijk? Of gaan we toch weer ouderwets ploeteren en/of billenknijpen?

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:UPDATE: FC Twente hervat competitie tegen Heracles Almelo
Lees ook:FC Twente wacht zware klus in Groningen
Lees ook:FC Twente in Alkmaar tegen AZ
Lees ook:FC Twente heeft Nederlandse primeur in vrouwenhandel
Lees ook:FC Twente thuis tegen Go Ahead Eagles

33 Reacties // Reageer

33 thoughts on “FC Twente sluit 2013 af in Waalwijk

  1. Thoresen17

    Na de 0-0 thuis is dit zeker geen wedstrijd waarbij ik ontspannen zit te kijken. Aan de andere kant; je hebt al 2 punten verloren aan de Waalwijkers en meer kán gewoon niet als je in de top wilt meedoen.

    Daarom 0-3 Twente (Castaignos/ Mokhtar/ Bengtson)!

      /   Reply  / 
  2. Richard99

    De laatste vier wedstrijden in Waalwijk waren 0-1, 0-4, 0-1, en 1-2 voor Twente. En aangezien RKC nu niet lekker draait mag je verwachten dat de drie punten meegaan.
    1 ding is zeker Onderschat nooit je tegenstander.

      /   Reply  / 
    1. Dinkeltukker

      Volgens mij draaien ze de laatste tijd juist wel goed….

        /   Reply  / 
  3. Wallace

    RKC gaat inkakken als een beer, die komen 93 minutenlang hun 16 meter niet uit. Als Twente weer zo traag in de rondte breit kon je er van je levensdagen niet doorheen. Waakt weer voor de dodelijke contra-attack !

      /   Reply  / 
  4. ber

    Het wordt een bloedsaaie en trage kutwedstrijd waarin je waarschijnlijk 1 kans krijgt. Als deze erin gaat win je.

    Hopelijk zit ik er naast en wordt het 0-5.

      /   Reply  / 
  5. twentemax

    Je mag potverdikkeme toch hopen dat ze van de thuiswedstrijd geleerd hebben. Twente heeft veel meer voetbal in huis dan RKC dus gewoon uitgaan van een score die hoort bij ons. Dus winst 1-3. Zijn er bij ons nog mensen geschorst?? Het zal wel niet de wedstrijd van het jaar worden maar met alert voetbal en een wakkere Mokthar en een kans grijpende notenkraker Castaignos komt het allemaal goed en kunnen we als derde de winterstop in. Als het mis gaat dan moet je bij de verdediging zijn dat loopt niet. Koppers alweer van de partij morgen? Las dat de competitie seizoen 2014-2015 op 8 augustus weer begint. Dus 3 maanden zonder …..god wat saai.

      /   Reply  / 
  6. Moeke

    Jansen heeft het in het perspraatje alweer over geduld hebben, niet binnen eerste kwartier hoeven te beslissen……Ik snap wel dat je de ploeg geconcentreerd wil hebben en dat niet iedereen als een kip zonder kop naar voren rent, maar dit kan net zo goed betekenen het voortdurend rondspelen van de bal (op eigen helft) en weinig diepgang en drang naar voren.
    Ben benieuwd vanavond, drie punten onder de kerstboom lijkt me toch?

      /   Reply  / 
    1. Dinkeltukker

      wat mij betreft trappen ze er gewoon 2 of 3 in het eerste kwartier en laten dan het balletje rondgaan.Wat heb je eraan als je geduld en geduld hebt, de 90 minuten zijn voorbij en je stapt met een 0-0 van het veld af. Gewoon vanaf het begin laten zien dat je 3 punten wilt meenemen uit Waalwijk. Niks meer en zeker niets minder! Ik bespeur nog steeds de geest van Steve. Control the Game, Clean shit, en gokken in blessuretijd op de 0-1 van The Special One. Dat zal er toch een keertje uit moeten, dat angstige gedoe. Het is RKC en geen Real Madrid waar we naar toe moeten. Kom op zeg, pak die Angstgegner vanaf het begin bij de strot, maar vooral; druk die strot ook direct dicht en laat hem niet spartelen!!!!!!

        /   Reply  / 
  7. twentemax

    Inderdaad, Jansen mag best zeggen dat we alleen komen om te winnen en verder niks!

      /   Reply  / 
  8. hendrik

    Degene die de echte wil laat zien om echt te winnen die wint

      /   Reply  / 
  9. Joop

    Als Twente 1x vaker scoort dan dan RKC winnen ze

      /   Reply  / 
  10. Joop

    Ik dacht, laat ik er ook maar eens 1 ingooien

      /   Reply  / 
  11. Joop

    Ik ga voor een benauwde 1-2 overwinning, de lijn van roda en az uit doortrekken.
    Zal niets te maken hebben met een angstige trainer, of een overdreven respect voor de tegenstander, of een angstgegner, of een rkc dat in vorm is…. nee de verschillen in nederland zijn klein en in de Mickey Mouse competitie kan iedereen van iedereen winnen.
    Dus elke uitwedstrijd zal lastig zijn, of je nou in de Kuip of Arena speelt, of uit bij cambuur of rkc… elke uitwedstrijd zal lastig zijn en zal het uiterste van de spelers gevraagd worden.
    Inzet zal ook erg belangrijk zijn, dan maak je een goede kans want op papier heb je meer kwaliteit.

      /   Reply  / 
  12. rene

    Tja dit is weer zon wedstrijd. Kan niet zeggen dat ze slecht spelen, maar als je 6 opgelegte kansen mist kun je het van iedereen verliezen. Ik ben er bang voor vanavond.

      /   Reply  / 
  13. rene

    En wat is die Sno een goede speler. Heeft gewoon als vast. Plus het inzicht en sterk als een beer

      /   Reply  / 
  14. twentemax

    Oh Oh Oh

      /   Reply  / 
  15. Bertje

    Veel te trage opbouw. Zoals we gewend zijn van die slakken achterin.
    En sommigen hadden net niet de vorm, o.a. Mokhtar en Castaignos. Corona aardig gespeeld.
    Bjelland kopie van Wisgerhof, heb ik al eens eerder gezegd. Wat traag en foute passes.
    Bengtsson in de winterstop weg doen, evenals Schilder, die alleen maar achteruit durft te voetballen.
    Voor de rest hebben de anderen hun best gedaan.

      /   Reply  / 
    1. Moeke

      kan ik me in vinden!

        /   Reply  / 
    2. hendrik

      Is Cuco Martina niet beter op de plek van Bengtsson ?

        /   Reply  / 
  16. Moeke

    overigens weer late wissels en Luca voor Mokhtar had ik zelf niet gedaan als ik trainer was.

      /   Reply  / 
  17. Dinkeltukker

    Het is een herhaling van facetten. Een trainer die zegt dat we geduld moeten hebben. Spelers die behoorlijk goed beginnen, opgelegde kansen missen en daarna weer inkakken waardoor je weer het gevoel krijgt; Rkc gaat scoren.Aanvallen waar totaal geen verrassing in zit en veel te ver worden doorgevoerd. 5 vrije trappen zonder enkele verrassing. -ig mak uitgevoerde corners.Veel te weinig afstandschoten, teveel kap en gedraai id 16.Zelden of nooit, in ieder geval veel te weinig, uitgevoerd snelle counters. Een linksback die ze maar laten aanknoeien en die 98 procent vd ballen terugkaatst ipv zoals Rosales eens drang naar voren te tonen.En Djordevic erin gooien die heeft aangetoond TOTAAL ongeschikt te zijn voor dit type voetbal. Tja, en dan vriendje Luc. Hij verknalt ons een topklassering als hij zo verder blijft prutsen. En dan hoor je dat er een spits wordt aangetrokken die een moyenne heeft van 9 doelpunten in 29 wedstrijden id noorse competitie. Knalt hij er bij ons dan ineens 20 in? nee toch zekers!!!! Schiet mij lek, maar ik snap het soms niet meer.

      /   Reply  / 
  18. Dinkeltukker

    Ik had Mokhtar laten staan en Schilder gewisseld want die voegde aanvallend niks, nada, nichts, njente toe.

      /   Reply  / 
  19. hendrik

    Torgeir Borven na de winterstop meteen in de spits, wat goed is komt snel

      /   Reply  / 
  20. ber

    Jammer dat ik gelijk heb gekregen… als je die ene kans…. iets meer dan ene… jezus topklassering Idd te grabbel .. kutzooi !

      /   Reply  / 
  21. Dinkeltukker

    Ik ben best realistisch en weet ook dat je alle wedstrijden niet kunt winnen. Maar waarom laat je in godsnaam 4 punten liggen tegen een RKC, dat vanavond het niveau had van een gemiddelde hoofdklasser, 3 punten tegen ADO, 2 tegen NEC. Wedstrijden waarin je de bovenliggende partij bent. Man, verlies dan desnoods een keer van 020 in de Arena maar doe je plicht tegen die kleintjes, want daarin wordt bepaald of je bovenin mee blijft doen. Als een tegenstander beter is dan moet je gewoon je meerdere erkennen, maar als fanatiek sportman wil het er bij mij niet in dat je in zoveel partijen al bewezen hebt de betere te zijn terwijl je met verliespunten van het veld afstapt. En dan weet ik best wel dat de trainers met lapmiddeltjes komen om hun spelers in bescherming te nemen, maar af en toe moeten ze een schop onder hun @#$@ hebben. 20 jaar of geen 20 jaar.Ze verdienen er ook naar!

      /   Reply  / 
  22. TT

    Twente heeft goed gespeeld. Zolang je castaignos blijft opstellen moet je accepteren dat hij 1 op de 5 grote kansen binnen schiet. De spitsen van elke willkeurige eredivisie club scoort er meer bij een gelijk aantal kansen. Castaignos heeft een zeer laag rendement en is gewoon een miskoop!

    Tip 2: Moktar nooit meer vrije trappen laten nemen… Leuke dribbelaar maar heeft totaal geen schot in de benen. Is hij alleen zelf nog niet achter…

      /   Reply  / 
  23. joop

    @dinkeltukker… tuurlijk is het zonde dat je deze pot niet wint. Verlies een keer bij 020 ofzo zeg je. Of bedoel je feyenoord en az uit? Oh nee die hebben we gewonnen dus dat is dan weer bonus. 13 punten uit de laatste 5 wedstrijden is gewoon heel knap als je dat vooraf zegt teken je ervoor. We staan er gewoon bij endoen mee om eurooees voetbal. Oh nee wacht jullie houden er van lekker negatief te zijn. Bah wat staan wij er slecht voor en hebben we slechte wedstrijden gezien zeg. Blegh wordt een donkere kerst! We zijn verder niet verwend geworden met zn allen hoor! Keep up the good work!

      /   Reply  / 
  24. Dinkeltukker

    @Joop, kijk daar ligt het verschil tussen onze opvattingen. Jij noemt het zonde en gaat weer over tot de orde van de dag. Ik noem dergelijke potjes een kleine afgang en is mijn hele weekend praktisch vergald. Uit dit team valt veel meer te halen en dan moet je dat doen, ondanks een goed kerstrapport. Zo vond ik het belachelijk dat Twente weer gewoon met 4 verdedigers bleef spelen bij een 1-0 achterstand. Schilder had totaal geen opbouwende inbreng en speeldde aleen maar ballen terug. Hierdoor kon RKC zich op hun dooie akkertje weer ingraven. Dan haal je naar mijn mening geen Mokthar eruit maar die Schilder. Dan vind ik het triest dat er zoveel kundigheid od bank zit en zelfs gemiddelde supporters nog zien waar de schoen wringt.En het is gewoon triest dat elke wedstrijd zo vaag gewisseld wordt, op een uitzondering na.

      /   Reply  / 
  25. Joop

    Dat is jouw mening indd… wat is jouw mening over ajax dan? hebben die niet een nog groter potentieel? (als je de jeugdopleiding enzo ziet) die hebben het toch ook gewoon lastig met cambuur en roda?
    DAT IS DE NEDERLANDSE COMPETITIE!
    Wat is er in godsnaam mis met 13 punten uit 5 wedstrijden? Dat is een hartstikke mooie prestatie!
    Wat is er mis met een 3e plek MET 3 PUNTEN ACHTERSTAND OP DE NUMMER 1?
    Moet ik je even helpen herinneren aan je reacties aan het begin van het seizoen?
    Man toen deugde er helemaal niets en konden we er geen zak van en zouden we wel weer 6e worden net als de voorgaande 2 jaren.
    En nu zouden we het nieuwe Barcelona in handen hebben maar het er niet uithalen?
    Waar het hem gewoon inzit, en dat is het enige is dat na ons kampioenschap heel veel Twente supporters het een beetje in hun bolletje hebben gekregen. De verwachtingen zijn niet geheel realistisch.
    Als je met deze jonge groep europees voetbal haalt dan haal je een topprestatie, je speelt over het algemeen weer een uniek voetbal in nederland wat leuk is om te zien. En je brengt weer een aantal toptalenten op de markt die voor grof geld verkocht gaan worden waardoor je hopelijk als club weer een stapje kunt groeien.
    En natuurlijk maak je ook kans op de titel, dat blijkt wel je staat maar 3 punten achter.
    ALLEEEEEEEN BEN JE 1 VAN DE KANDIDATEN EN NIET DE ABSOLUTE KANDIDAAT… Vitesse, ajax, fc twente, feyenoord en psv komt er ook nog wel weer bij…. dus ja ik blijf er bij: de meest gelukkige wordt kampioen.
    Als je zoals de laatste jaren kampioen wordt met maar paar punten verschil of zelfs maar 1 punt verschil of zelfs op doelsaldo haha dan kun je in mijn ogen niet meer spreken van dat de nummer 1 de verdiende kampioen is of dat die duidelijk de beste was ofzo, nee dan ben je in mijn ogen de meest gelukkige :)
    Tja en zo is het hoe het er de laatste jaren in nederland aan toe gaat, 4 tot 6 ploegen ofzo maken kans op de titel en anders maar fan worden van Bayern of Barca?

      /   Reply  / 
    1. Dinkeltukker

      @Joop, ik heb het hier zuiver over de verklote wedstrijd tegen RKC en in mindere mate over NEC en ADO. Ik geef schouderklopjes waar nodig en stel dingen aan de kaak als die minder of zelfs slecht gaan. Dat heeft niks met 020 te maken, de nederlandse competitie, of Bayern of Barcelona of wat dan ook. Voor de zoveelste keer; het kerstrapport is goed, maar aan de zwakke punten moet je schaven. En deze discussie hadden wij helemaal niet gevoerd als Luc eens de helft van die opgelegde kansen had benut.

        /   Reply  / 
  26. Joop

    @Ber,
    Topklassering ten grabbel?
    3 punten achterstand is indd hopeloos…. zucht

      /   Reply  / 
  27. Joop

    @Hendrik,
    Ach heeft onze Luc weer een mindere wedstrijd gespeeld? Dan ben je er weer?
    Je was de laatste weken verdomd stil :P
    Maar goed, 10 doelpunten in de winterstop is niet genoeg voor jou? Ik weet het, hij had er als veeeeel meer kunnen hebben maar goed als er spitsen zouden zijn die elke kans zouden benutten waarom hebben de topscorers van de eredivisie dan vaak maar zo rond de 30-35 doelpunten?
    Kun jij mij dat uitleggen?
    Dinkeltukker gooit er ook vaak statistieken in van hij heeft al 80 kansen gehad ofzo, weet niet precies hoeveel.
    Maar dan zou Luc de 1e spits zijn die er 55-60 in gaat knallen?
    Niet erg geloofwaardig he :)
    Nee het is jammer dat hij die kansen mist afgelopen vrijdag, die 2 punten zouden welkom zijn geweest maar goed cambuur uit bezorgd hij je die 2 punten meer…. 10 doelpunten in de winterstop is gewoon een heel erg mooi resultaat voor een 21 jarige speler.
    En in dit tempo eindigt hij dit seizoen op 20 doelpunten nou dat is een hartstikke mooie prestatie BEHALVE VOOR AZIJNPISSERS
    Maar goed jammer dan voor die mensen, en ik vindt het prachtig dat jij je er dan nog elke wedstrijd aan mag gaan storen want ik heb nieuws voor je: die Noor die wordt gehaald voor als Luc verkocht gaat worden.
    Dus tot die tijd mag jij je lekker gaan storen aan onze spits en als hij dan voor een fiks bedrag verkocht wordt naar een grotere club dan FC Twente dan sta je ook nog eens dubbel voor gek.
    Ach ja geeft niet joh. Vindt het wel grappig :)

      /   Reply  / 
  28. Joop

    Dus toch 40 goals voor luc… ja dat gaat ie indd niet halen nie….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>