Bierprijs steeg in 2012 met 8 eurocent

euroUit de nieuwste cijfers over consumentenprijzen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat de gemiddelde prijs van een fluitje bier in 2012 opnieuw gestegen is. Ten opzichte van 2011 is de bierprijs acht eurocent duurder en moet de bierliefhebber gemiddeld 2,09 euro neertellen voor een fluitje, zo staat op Spitsnieuws.nl.

Als we kijken naar de prijsstijging ten opzichte van het jaar 2000 is het wel schrikken. Toen betaalde je voor een fluitje 1,28 euro. In twaalf jaar tijd is de prijs gestegen met 80 cent, een stijging van 63 procent. Er dient echter wel rekening te worden gehouden met een inflatiestijging van 30 procent. De prijsstijging is een gevolg van stijgende accijns- en Btw-verhogingen en gestegen kosten van grondstoffen en energie.

Door de prijzenoorlog in de supermarkt is daar de prijs procentueel verrekend met de inflatie over dezelfde periode gedaald. Bizar! In 2012 kostte in de supermarkt een liter bier gemiddeld 1,33 euro. In 2000 was dat 1,17 euro.

Bron: Spitsnieuws

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Beleggers vinden de bierprijs in Nederland te hoog
Lees ook:Brouwerij Wispe introduceert tweede bier
Lees ook:Belgen willen vaker bier bij sterrenmaaltijd
Lees ook:‘Plus beste supermarkt van NL’ zegt Plus in reclame
Lees ook:Bier drinken na het sporten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>