Op hete daad

Adam Maher achter een obscuur stationnetje in een lichtblauwe Nissan Micra – bj. ’87 – terwijl je alleen zijn bescheten hoofd ziet en de rest van zijn op het punt van ontknapen hangende jongenslijf verscholen gaat onder een naakte homp vormeloos Antilliaans vlees vol putten, littekens en striemen. Kijk, zo hadden we na het verraad van Ruiz toch nog wat te lachen om PSV. Hopelijk was het niet voor het laatst tot aan speelronde 34. De labiele middenvelder met het grote ego was niet de enige die zich deze week liet betrappen.

Ook oons Joopjen moest wel met de financiĆ«le billen bloot en bij welk medium doet hij dat liever en ongestoorder en voorgekauwder dan bij zijn eigen FC Twente TV? Daarom. Aldo was ook met. Joop sprak en Aldo keek moeilijk voor zich uit of knikte. Dat Van der Laan in sombere gedachten verzonken leek, was niet zomaar. FC Twente zit aan de grond, het geld is op. Dat filter ik op persoonlijke titel uit de mededeling van de communicatie-afdeling dat Twente op zoek moest naar ‘werkkapitaal’. De communicatie vanuit de club is dusdanig dat de ontvanger van de boodschap een marge van zo’n 30% naar de pessimistische kant mag incalculeren, bent u daar nog? Zo vertelde Michel Jansen in de VI dat het trainerscollectief ‘tevreden’ is over de progressie die Jan Klaassenstaignos maakt. Meng daar die 30% nuance doorheen en er staat ‘Luc doet zijn best, het is niet veel’. Doe er nog eens 30% waarheidsgehalte bij en je zit ongeveer op mijn visie op deze gefigzuurzaagde notenkraker. Tegen Heracles was het ook weer ouderwets van kromme planken schaaft men spaanders… Het is niet veel, nee.

De Doyen Sports Groupe heeft dus een belang genomen in het kapitaal van de club. Zo gewoon als een bruine boon, meent Munsterman. Sterker nog, de onwetende supporters moeten juist trots – TROTS! – zijn dat deze internationaal opererende roversbende uitgerekend het marginale Twente heeft uitverkoren om 5 miljoen aan af te staan, om er later een gerede winst over de rug van datzelfde werkkapitaal uit te komen trekken… Enig verstand van voetbalzaken kun je de Doyen-taxateurs trouwens niet ontzeggen. Schijnbaar is er een belang genomen in Tadic, Ebecilio, Promes en het aanstormende talent Oalde Sikh. Daar zit een bepaald financieel onderbouwd idee achter. Anders was het geweest als deze voetbalspeculanten zeg een 30 % belang – kijk, daar is-ie weer, die 30%… – genomen hadden in Wisgerhof, Breukers, Castaignos en Schilder. Vooral als je een 30% pessimisme-marge op die 30% zou doorberekenen en ze dus een belang van wel 39% hadden genomen. Wat van dat pessimisme- op slag weer een optimisme-marge zou maken, maar dat zal velen van u te ver voeren, ik begrijp dat.

Maar goed, ik bedoel, als de banken je geen geld meer lenen, kun je twee dingen doen:
1. geen geld lenen
2. geld lenen dat je later in meervoud terug betaalt bij partijen die als redelijk onfris bekend staan.

Nu denk ik ook dat een bescheiden bedrag van 5 miljoen kattenpis is voor dat Doyen, maar toch zou ik de gemaakte deal met deze meedoyenloze leren jassendragers eerbiedigen als ik Joop was. En Aldo. Stel dat Tadic deze week voor 14 miljoen naar Doyen-dochter Benfica vertrekt. Benfica betaalt zoals bekend in termijnen van twintig. Doyen eist hun 30% – lees 39% – op, maar Joop heeft naar eigen zeggen pas twee termijnen van in totaal 1,4 miljoen – lees 1,8 miljoen – op de rekening staan… Wat dan? Binnen de kortste keren geblindeerde Amerikaanse SUV’s vol zwarte leren jacks voor de Veste! Doyen overvalt de organisatie en kidnapt vier mensen van de marketing-afdeling. Na 3 dagen van moeizame en vruchteloze onderhandelingen wordt er een envelop bij de receptie bezorgd. In plaats van de gebruikelijke kortingsbonnen van bakker Oonk vallen er nu 4 afgesneden pinken uit en een in de Engelse taal opgestelde verklaring…

Misters Joop and Aldo,

Before you lay four bleeding little fingers from your employees. This is only the beginning. They have more meat to cut.

GIVE US OUR MONEY !!!

Don’t call us, we nail you…

Doeiii,

Doyen

Van tevoren weet je natuurlijk niks. We hoeven niet onmiddellijk te bevriezen van angst, maar de handtekeningen zijn al gezet en het is te laat om nog te ontdoyen. Hopelijk zeggen we over een paar jaar niet dat Joop en Aldo zich achteraf toch beter hadden kunnen laten berijden achter een obscuur stationnetje, in een verwarmde A8, door twee vette, vage kennissen van Steve.

Wallace

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:UPDATE: FC Twente hervat competitie tegen Heracles Almelo
Lees ook:FC Twente wacht zware klus in Groningen
Lees ook:Nicolas Castillo NIET naar FC Twente
Lees ook:Snotterend 2014 in
Lees ook:FC Twente thuis tegen Go Ahead Eagles

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Op hete daad

  1. phenix

    wallace,,,ik weet nie hoor maar jij praat poep me jonguh.je basseert je verhaal op inside information?. die procenten kloppen al niet{ik geloof eerder joop dan jou}en demedewerker van communicatie,pffffff.nee wallace ouwe azijnpisser ditmaal sla je de plank volledig mis. en kraak die castiagnios nie altijd af.

      /   Reply  / 
  2. Tukkerwolf

    Inderdaad, beetje overtrokken allemaal.
    Blij met Doyen is niemand denk ik. Maarvalsnhet nodig isnzal het nodig zijn. Hoop datnhet goed komt want dit soort constructies kosten altijd geld. Snap eigenlijk niet dat Tadic ook in de constructie is opgenomen. Die is toch per direct voor veel geld te verkopen? Helemaal als er werkkapitaal nodig is.
    Zijn de spelers er zelf ook in gekend en mee eens is een andere vraag die ik heb.
    KWW!

      /   Reply  / 
  3. twentemax

    Ha die foto van Maher gezien. Inderdaad op hete daad betrapt. Dan denk ik als je het doet doe het dan niet achterin zo n auto. Maar smaken verschillen nou eenmaal. En Joop is niet gek Wallace dus je kunt tikken wat je wil maar het kapitaal zal ergens vandaan moeten komen. Heb je zo de pest aan Joop? En hoe zou jij Twente financieren? Want de beste stuurlui staan meestal aan wal(lace). Denk dat Joop creatief genoeg is om de geldstroom op peil te houden. Ik ben nog steeds trots op de manier hoe hij Twente naar de top heeft gebracht. Maar met de slechte economie is het een kunst om er te blijven! Dus erg negatieve kijk op Joop. Waarom toch!!???????

      /   Reply  / 
  4. rene

    Tja wie neemt wat Wallace schrijft dan serieus? Lees het al helemaal niet meer. Die jongen heeft thuis geen leven dus spuuwt hij het hier maar uit denk ik. Gewoon laten gaat zal ik maar zegguh

      /   Reply  / 
  5. Boeskoolvak120

    Wallace heeft een poephoofd

      /   Reply  / 
  6. twentemax

    Luuk de Jong naar Newcastle.

      /   Reply  / 
  7. Joker

    Nee laten we Joop en Aldo serieus nemen. Gewoon met de maffia in zee gegaan hoor.
    30 % van deze 4 spelers voor 5 M ?!!!!
    Dus de waarde van Tadic, promes , ebicilio en Oalde Sik is gezamenlijk 16,5 M ?!!
    MA FFI AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>