Snotterend 2014 in

De wereld staat in de hens. Eigenlijk heeft het totaal geen zin meer om aan het nieuwe jaar te beginnen. Wat een rotstreek. Dat iemand ons zo bij de veter kan hebben, zeg. Wie had dit kunnen bedenken, hij mag overal, in elk land aan de slag, behalve hier! Tenzij weer bij ons, natuurlijk.

Wat er op transfergebied ook nog mag gaan gebeuren dit window, ook al haalt Joop Zlatan binnen en raken we verlost van die andere spits, alles is al lang en breed verkloot voor veel supporters van FC Twente. Voor hen hoeft het niet meer. Wat een ellende, hoe kan dit waar zijn, het is toch werkelijk niet te geloven… Er heeft iemand de FC Twente-gemeenschap een smakeloze poets gebakken. En hij heet niet Leo Beenhakker, Steve McClaren of Jaja Coelho – hoe zou het daar trouwens mee wezen? Halen! Nee, ‘we’ zijn door niemand minder dan onze grootste clubgodheid het donkere bos ingenaaid. Gisteren kwam het bericht naar buiten dat middenmoter PSV zich op huurbasis, tegen een fee van 1 miljoen, voor 5 maanden heeft verzekerd van de diensten van Bryan Ruiz. Ai.

Ai, ai,ai… Die naam zegt de regio nog wel wat. Iets met een Schaal, een dubbeldekker en drie weken openbare dronkenschap, of zo. En nu gaat-ie naar PSV, hoe haalt de Costa Ricaan het in zijn hoofd!? Waarom niet naar Spanje, Duitsland of naar Twente?! Of stoppen? Dit soort gebeurtenissen scheidt de echte übersupporter van de toeschouwer, de alledaagse fan en de gewone clubvolger. Want als je echt van Twente houdt, moet je hier schijter dan strontziek van zijn. Dan moet je PSV ondersteboven schelden, Ruiz een weggooier zonder clubhart noemen en de hele dag met de kop brakend boven de wc-pot hangen. Zo niet, dan schijn je de sentimenten niet te snappen en ben je geen ‘echte’. Ai, ai.

Zelf laat het me zo goed als steenkoud. Zo af en toe zie ik weleens een potje van Fulham. Meestal ontdek ik Ruiz dan niet eens en zit hij langs de kant, soms sloft hij traagweg wat doelloos over die delen van het veld rond waar de bal 5 minuten eerder voor het laatst was. Zijn haar is eraf, ik zie zijn beugeltje niet meer fonkelen. Heeft-ie nou een pens of draagt hij een maatje te klein, nee toch? Er zijn zelfs al dagen bij dat ik niet meer aan 2010, aan Ruiz en N’Kufo denk. Dat is ten slotte geweest. Supporters zijn mensen van het plakboek. Die een paar keer per week de dvd erin doen om alles nog eens terug te beleven. Dat kan er mee te maken hebben dat hun eigen leven weinig opwinding biedt of persoonlijke trots teweeg brengt, maar dat hoeft niet. Clubliefde kan authentiek zijn, geen kwaad woord daarover. Pet- en sjaalsupporters doen immers geen vlieg kwaad.

Hoe het zij, er wordt veelal allesbehalve nuchter gereageerd op dit nieuws. Terwijl de realiteit leert dat Twente Bryan Ruiz niet nodig heeft. Tadic is er nog en die is in mijn ogen gelijkwaardig, al mag hij voor de goal beslissender worden. Daarnaast zie ik krentenschijter Munsterman geen zes nullen op zijn chequeboek uitschrijven voor een bedaagde legende die nauwelijks over wedstrijdritme beschikt, de ploeg niet kent en met een onmenselijk verwachtingspatroon moet zien af te rekenen. Niet des Joops, en terecht ook.

We kunnen niet anders doen dan Ruiz het beste te wensen en PSV onveranderd heel veel sterkte, want zo lekker rolt het daar allemaal niet. Ze schijnen onder andere nog een leiderstype te missen, wellicht halen ze die ook de komende dagen, het zal me rotten. Een leider is Ruiz niet, een goede speler wel, laat dat voorop staan. Mocht hij erin slagen iets van zijn klasse in Lampegat te kunnen etaleren, dan zal ik daar van genieten. Dat mag ik, want velen vinden mij geen echte Twente-supporter. En dan is het zowaar toegestaan onteerde clubiconen met kleine buikjes in vijandige shitjes te waarderen. Beterschap aan alle doodzieken die kotsend en wel ook vandaag weer hun schijfje in de Philips dvd-speler laten schuiven.

Wallace

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Bryan Ruiz naar PSV
Lees ook:FC Twente wacht zware klus in Groningen
Lees ook:Op hete daad
Lees ook:UPDATE: FC Twente hervat competitie tegen Heracles Almelo
Lees ook:Combinatie-elftal van FC Twente verslaat HSC’21

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Snotterend 2014 in

  1. Johan

    Ik neem het psv of ruiz niet kwalijk, maar fc Twente !

    Met een aanval met ruiz, promes , tadic en luc dikke kans op een kampioenschap, zeker gezien de stand. 1 M investeren en hiermee de kans op een kampioenschap en dus een dikke 20 M krijgen. Het stadion weer in vuur en vlam zetten (onbetaalbaar) en een Ruiz die al die jonge spelers dagelijks beter maakt op de training.
    Dit is erger dan een kans voor open goal missen. Dit management is waarschijnlijk de verklaring voor de 6 plekken de laatste jaren.
    Wanneer wonnen we nog een iets. O ja met Ruiz….. toen wonnen we alles…..

      /   Reply  / 
    1. Richard99

      Wat een onzin.
      Geen enkele garantie dat je met een speler die geen ritme heeft, 20m ontvangt.

        /   Reply  / 
      1. Blok

        CL levert 20 M op. En met Ruiz had je echt een dikke kans op het kampioenschap of iig nog plek 2.
        Twente had deze kans niet mogen laten liggen.

          /   Reply  / 
  2. twentemax

    Ik heb vanmorgen op Fox de eerste competitie helft van ons nog eens rustig bekeken. In de pyama met een grote bak koffie. En wat ik zag is gemiddeld aardig goed maar kan veel beter. Maar dat wisten we al. We worden geen kampioen dit jaar dat is mij wel duidelijk. Als je het onder andere tegen RKC, Ajax, PSV, ADO(SCHANDE) laat liggen. Dat neemt de lol van de mooie wedstrijden niet weg. Met name Utrecht thuis was een echte lol in het stadion middag. Waarom er niet meer gescoord wordt na een hoekschop houd me nog altijd bezig. Waar las ik dat Twente de meeste hoekschoppen had en er maar 1 in ging ! Kan men op trainen en ze moeten er gewoon in!! Dan nog alle kansen die niet benut werden. Tuurlijk heeft elke club dat maar niet zo giga als wij!! Als de helft van die kansen er wel ingegaan was stonden we bovenaan. En dan hoor je dat Ruiz naar PSV zal gaan…….

      /   Reply  / 
  3. twentemax

    En dan baal ik als een stekker. PSV heeft em niet eens nodig. Waarom gaat ie niet naar Hamburg, daar willen ze hem toch ook. Nee uitgerekend PSV concurent van Twente. Idolen horen niet terug te komen in een ander tenue dan het onze. Ik kan er slecht tegen! Net zoals Theo Jansen naar Ajax ging heb ik flink de pest erin en zakken die spelers voor mij in achting. Clubliefde is er alleen bij supporters. Tja emotie en verstand. Bij mij is emotie de baas. Dus kan ik hier geen goed woord over zeggen. Doe ik ook niet want dan wordt het razen en tieren en daar begin ik maar niet aan.

      /   Reply  / 
  4. rene

    Wat is dat dan voor gelul clubliefde…. Als Twente er niet voor wil gaan geef ik ruiz groot gelijk. Vind het wel jammer maar helaas. Die jonge wil gewoon voetballen en naar het wk gaan.Blijf die jonge een geweldenaar vinden, maar je moet niet vergeten dat hij bijna een jaar niet heeft gevoetbalt. Ik wens hem alle sterkte toe vooral de eerste wedstrijd.

      /   Reply  / 
  5. Joop

    Een Ruiz op 70-75% is nog de beste spelers van de Mickey Mouse competitie.

      /   Reply  / 
  6. Dinkeltukker

    @Rene, helemaal eens. Sommigen hiero weten blijkbaar nog steeds niet wat de wetten zijn in de voetballerij. Heeft iemand er wel eens over nagedacht wie er wel eens garen bij kon spinnen bij deze transfer??? Dat zijn onze ‘vrienden’ uit de hoofdstad. A.s. weekend 020 tegen PSV en dan is of Ruiz nog niet speelgerechtigd of begint als wisselspeler. Heeft in ieder geval nog onvoldoende wedstrijdritme om het 020 lastig te maken. Dus 020 wint deze wedstrijd en gaat verder met punten sprokkelen. Bij PSV komt Ruiz en de rest begin februari op stoom en begint aan een indrukwekkende opmars. Er wordt thuis gewonnen van Twente en uit van Vitesse. Verder zijn de wedstrijden tegen Feijenoord en de andere achtervolgers een formaleteit. PSV eindigt keurig in de top 3, echter is de achterstand op 020 te groot en in Eindhoven zuchten ze; hadden we die Ruiz maar eerder gehaald. Zo zou het scenario wel eens kunnen zijn. Maar ik ben eerlijk; ik zie Ruiz liever in het shirt van PSV dan in een shirt met een groot kabouterembleem op de borst. Bryan, ik wens je heel veel succes toe, behalve tegen Twente!

      /   Reply  / 
  7. Joop

    Psv kan ook zonder Ruiz gewoon een goed resultaat halen bij 020.
    Ze zijn helemaal niet zo goed als F.de Boer ze doet lijken.

      /   Reply  / 
  8. twentemax

    En zo vind iedereen het zijne ervan en ik het mijne. Mag toch ??? Of moeten we allemaal hetzelfde denken. Tuurlijk niet.

      /   Reply  / 
  9. Rene Boumeester

    Ik wil eerst iedereen een gelukkig en gezond 2014 wensen.Ben een tijdje weggeweest.Maar ik vind het ook jammer Bryan Ruiz bij PSV.Wat ik zo lees van jullie is dat natuurlijk ook zo dat als je Ruiz had terug gehaald is het geen garantie datje kampioen kan worden met ons F.C.Twente.Maar wij hebben Jezus Carona ook nog,daar gaan wij nog wel wat van zien ben ik niet bang voor.Toon karakter F.C.Twente ga er voor.Succes.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>