Nieuwe, halve ronde

Opgezadeld met ontelbare beste wensen van evenzovele fletse mensen kijken we nu weer kok- dan wel reikhalzend uit naar de herstart van de competitie. Een nieuwe, halve ronde en dus nieuwe hele kansen voor Castaignos. Alweer. De grote vraag blijft of ze aanstonds wel aan deze technisch zwakke en motorisch niet geheel gelukte spits besteed zullen wezen. Het is beslist waar dat je kansen en kansen hebt, en ook nog mogelijkheden, maar hoe ze zich ook aandienden en dadelijk nog aandienen zullen, van welke voet de gevoelvolle – potentiële – assist ook kwam, hij wist het netje vaak net niet te vinden. Of meestal bij lange na niet. De grootste optimisten willen ons, de kritisch realisten, graag doen geloven dat Castaignos zich zichtbaar – met sprongen vooruit zelfs – ontwikkeld heeft. Vergeleken met vorig seizoen. En met vorige maand. Van week tot week. Het is niet waar. De beste jongen heeft het balgevoel van een koeienvanger op een Chrevolet Escalade. Zijn kaatswerk ziet eruit alsof Jules de Korte een stuiterbal de flipperkast in heeft gejaagd. Hoewel hij nauwelijks tot geen haar van betekenis op zijn hoofd draagt, lijkt hij onveranderd doodsbenauwd voor de kopbal.

Het is 2014, maar we zeiken nog even door. In februari onthult Joop Munsterman dat er totaal geen nieuw stadion bij komt in Hengelo. Twente maakt weer eens een pas op de plaats. ‘Maar we zitten allicht niet stil,’ aldus Joop, ‘we gaan dan maar een kinderboerderij bouwen achter Go Planet. Dieren zijn hot in 2014. Kinderen houden van dieren, dus ook die markt gaan we aanboren. Ik ben een visionair, ik praat nooit onzin. De FC Twente Animal Farm wordt een groot succes. Ook de realisatie van een kattenasiel wordt nog onderzocht. Martin Gaus zal per 1 april toetreden tot onze Events & Partyhappenings afdeling. Mede mogelijk gemaakt door onze zakenpartner Henkie Aa.’

Op het veld kakt Twente geheel in lijn met het recente verleden behoorlijk in na de winterstop. Daarbij valt het op dat de eerste 3 duels allemaal op 0-0 eindigen en Tadic 2 strafschoppen over schiet. Het gemor is niet van de lucht. Er ligt een deken van matheid over het elftal dat met geen mogelijkheid vooruit te branden is. In de vierde wedstrijd van het nieuwe jaar is er een basisplek voor Corona. De kleine dribbelaar laat zich kietelen door de eerste zonnestralen van het nakende voorjaar en ploft er vijf in. Meteen ontstaat een heuse Corona-hype in de regio als de Mexicaan een week nadien tweemaal scoort met een weergaloze omhaal. Er komt een vervolg op de bieroorlog met Grolsch, dat voor de zoveelste keer een deurwaarder langs stuurt. In zijn kielzog een aantal monteurs die alles letterlijk droogleggen en de pilspompen met veel aplomb verzegelen. Duizenden supporters melden zich bij de eerstvolgende thuiswedstrijd met kratten bier uit de eigen bijkeuken aan de poorten.

Het contract met Wisgerhof wordt uit bezuinigingsoverwegingen in goed, onderling overleg medio maart per direct ontbonden. Wout Brama mist zijn maatje en spreekt er openlijk schande van dat de club dit overjarige icoon zo makkelijk laat gaan. Wanneer de nog immer niet herstelde waterdrager zijn gal spuwt in een groot interview in de VI, reageert trainer Jansen onaangedaan. In de microfoon van juffrouw Braam zegt Michel Jansen voor FC Twente TV: ‘We zijn hier geen kleuterklas. Als meneer Brama zoveel problemen heeft met ons beleid, mag hij wat mij betreft ook vertrekken. Sterker, dat heb ik hem vorig jaar al geadviseerd. FC Twente heeft hem niet meer nodig.’ Deze ontboezeming veroorzaakt een aardschok in de familie Brama, die in allerlei oververhitte Twitter- en Facebook-uitingen gehakt maakt van de loslippige coach wiens hondje zelfs wordt gekidnapt. Na elf dagen en een verkapt soort excuus van Jansen in de Tubantia wordt de Cocker Spaniel kaalgeschoren door twee mannen met bivakmutsen afgeleverd bij Joop’s kinderboerderij. Brama maakt zijn rentree in Jong Twente en wordt door de 91 aanwezige supporters van zijn steunzolen gefloten.

Met nog 3 duels voor de boeg bevindt de FC zich op een gedeelde vierde plaats met SC Heerenveen. Terwijl de Animal Farm wordt verrijkt met een gevaarlijke varaan van zo’n 250 kilogram, meldt Everton zich voor Eghan, en zakt Alfred Schreuder voor zijn diploma Coach Betaald Voetbal. Co Adriaanse komt met een wat cryptische reaktie bij Studio Voetbal. ‘Als je als reserve ruiter zogenaamd altijd in het zijspan hebt gezeten en van daaruit gas moest geven en dan ook nog langs Michel Jansen heen kijkend moest sturen… ik denk dat de rek eruit was tijdens het examen in Zeist…tja…’

Wallace

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:FC Twente wacht zware klus in Groningen
Lees ook:FC Twente in Alkmaar tegen AZ
Lees ook:Tussenrapportage
Lees ook:FC Twente verslaat Heracles Almelo: 3-1
Lees ook:Combinatie-elftal van FC Twente verslaat HSC’21

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Nieuwe, halve ronde

  1. Ber

    Heerlijk stuk.. zwaar… pfff… ga er niet in mee maar de stijl is goed!

      /   Reply  / 
  2. rene

    wederom pffffff. Wat mot ik hiermee?

      /   Reply  / 
  3. Maximuss

    Heerlijk Wallace, alle angst en doemscenarios er ff uit ;) . Ik ga er deze keer echter wel vanuit dat we wat stabieler blijven spelen na de winterstop en het toch echt weer eens een toffe tweede seizoenshelft gaat worden !

      /   Reply  / 
  4. twentemax

    Met Wisgerhof en Brama wordt het niet meer wat. Moeten we niet willen om bij te blijven bij de ,,top” dus ook al zijn het prima kerels, qua voetbal zijn ze passee. En Castaignos mist veel. Te veel???? Toch kan ik hem waarderen om werklust en voetbal plezier. Van mij mag hij blijven. Verder zullen we wel zien hoe het schip strand. Plaats in de top 3 moet haalbaar zijn. Dus volgend jaar EL. Ik heb de eerste seizoenshelft meer genoten dan vorig jaar het hele seizoen. Wat dat betreft zo doorgaan. Strijd, vuur en passie dat wil ik zien !

      /   Reply  / 
  5. ber

    Ruiz per direct ophalen én Tadic slijten!

      /   Reply  / 
  6. ber

    Luc Castaignos is halverwege de competitie met tien treffers de best scorende Nederlander in de Eredivisie. Zijn voorspoedige ontwikkelingen bij de Tukkers zijn ook in Engeland niet onopgemerkt gebleven. Zowel Liverpool als Arsenal zouden deze transfertermijn een poging voor de 21-jarige spits willen wagen.

    Engelse geruchtenmedia als Eye Football en Deadline Daymeldden dat Castaignos bij Arsenal de concurrentie aan mag gaan met Olivier Giroud. In augustus zou de huidige koploper van de Premier League zelfs al dichtbij een akkoord zijn, ware het niet dat FC Twente het geboden transferbedrag te laag vond.

    Ook Liverpool ziet een samenwerking met Castaignos wel zitten. Ruim een maand geleden bracht Metro al naar buiten dat de Reds een bod van zo’n zes miljoen euro voorbereiden. In Engeland heeft men kenbaar een hoge pet op van de ex-spits van Feyenoord, die door de Britse pers zelfs vergeleken wordt met Thierry Henry.
     

      /   Reply  / 
  7. Joop

    Waar rook is is ……… ;)
    En dan over een jaar hier weer allemaal reacties als Luc in de premier league speelt en het Nederlands elftal haalt : Speelde hij nog maar hier! En goed he, is een twente speler! Hier heeft hij het geleerd! :)

      /   Reply  / 
    1. Dinkeltukker

      Speelde Ruiz nog maar hier…

        /   Reply  / 
  8. Joop

    Geniet nou nog maar ff van hem, want hij gaat een hele mooie transfer maken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>