FC Twente verslaat Heracles Almelo: 3-1

Het was zo’n wedstrijd zoals FC Twente er dit seizoen wel meer heeft gespeeld. Met de traditie van de eerste competitiehelft – overwicht, kansen, defensief soms wankelend – lijkt na de winterstop dus niet gebroken. Het stelselmatig niet tijdig uitdelen van de genadeklap zou FC Twente wel eens kunnen onderscheiden van de clubs die uiteindelijk definitief om te titel gaan strijden. Desalniettemin was het een amusante wedstrijd, tegen dat ongewassen pauperjongetje van de buren. Quincy Promes zette ons Tukkers na 23 minuten op voorsprong en Luc Castaignos zorgde tien minuten na de rust voor de 2-0. Een rode kaart voor Heraclied Veldmate leek de beslissing, maar de gasten kwamen met tien man terug in de wedstrijd. Dusan Tadic maakte aan alle twijfel een eind door vlak voor tijd onberispelijk een strafschop te benutten. Met natte ogen stapte Simon na afloop in de Almelose spelersbus.

Een extra stukje content met link hier kan ook.