UK Ch’ship: Maguire en Hawkins naar kwartfinales

Stephen Maguire en Barry Hawkins hebben zich dinsdagavond als eerste spelers geplaatst voor de kwartfinale van het UK Championship in York.

Maguire versloeg John Higgins met 6-3 – inclusief een total clerarance van 142 – en Hawkins was in een deels stroperige partij met 6-5 te sterk voor Shaun Murphy.

Maguire krijgt in de kwartfinales te maken met Neil Robertson of Joe Perry; op Hawkins wacht de winnaar van Mark Selby tegen Graeme Dott.

uk champ 2013 hawkins-murphy

…Hawkins wint na een 0-2 achterstand met 6-5 van Murphy…

Maguire wordt langzaamaan een angstgegner voor Higgins: de laatste vijf officiële partijen tussen beide Schotten waren allemaal een prooi voor Maguire.

Tot aan het interval bleef de score in evenwicht (2-2), daarna nam Maguire afstand door drie frames op rij, inclusief die break van 142, te winnen, 5-2.

Higgins won het achtste frame met een break van 77 – zijn hoogste van de partij – maar Maguire rondde het kwarwei af met een beslissende 65 in frame negen, 6-3.

uk champ 2013 higgins-maguire

…Higgins kan opnieuw niet winnen van Maguire, 3-6…

Murphy was aanvankelijk de betere speler en zette Hawkins op een 0-2 achterstand. De WK-finalist won echter vier van de volgende vijf frames – met breaks van 106 en 110.

Met een 55 bracht Murphy de partij weer in evenwicht, 4-4. Een bijna uur durend negende frame viel uiteindelijk ten gunste uit van Hawkins, maar hij miste in het volgende frame op 30 de kans om het uit te maken, en Murphy redde zich met een 69.

In de decider nam Hawkins een voorschot op de zege met een break van 70, en na wat safeties over en weer kon hij zijn plek bij de laatste acht veiligstellen.

Voor de uitslagen en het programma van woensdag kijk je bij World Snooker.

[pictures Barry Hawkins & John Higgins © 2013 snooker.blog.nl]

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:The Masters: O’Sullivan via Maguire naar finale
Lees ook:UK Ch’ship: Brecel laat Maguire ontsnappen
Lees ook:The Masters: Speelschema zaterdag 18 januari
Lees ook:The Masters: O’Sullivan overtuigend naar 5e titel
Lees ook:UK Ch’ship: Bingham verrast wisselvallige O’Sullivan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>