UK Ch’ship: Brecel laat Maguire ontsnappen

Luca Brecel heeft vanmiddag in de tweede ronde van het UK Championship in York verzuimd om Stephen Maguire naar huis te sturen.

Brecel, vorig jaar kwartfinalist hier, kwam met 4-1 en 5-2 vóór, maar moest de Schotse nummer 5 van de wereld uiteindelijk toch de overwinning laten, 5-6.

In de decider kreeg Brecel een prima kans, maar moest zijn break op 32 onderbreken toen de speelbal na een pot op groen touching met een rode kwam te liggen.

uk champ 2013 brecel-maguire

…Brecel krijgt een kans in de decider maar verliest van Maguire…

Maguire rondde het kwarwei daarna af met een 91 – zijn vierde frame op rij.

Na verlies van het openingsframe liep Brecel met 64 en 54 als hoogste breaks uit naar 4-1, en nadat Maguire een 99 had gescoord, zelfs ook naar 5-2.

Daarna domineerde Maguire echter, en met series van 68, 50 en 91 kantelde hij de partij nog. De Schot gaf na afloop aan dat hij met een nederlaag rekening was gaan houden.

“Bij 5-2 achter geloofde ik niet meer in de zege en ik ben gewoon heel opgelucht dat ik door ben”, zegt Maguire, die Brecel ook op het WK in 2012 klopte, op worldsnooker.com. “In het laatste frame had hij de ballen lekker liggen en ik dacht – dat was het dan.”

Waar Brecel net naast een verrassing greep, slaagde Scott Donaldson er wél in om een top-16 speler te verrassen: hij klopte Mark Davis na 4-5 achterstand met 6-5.

Judd Trump (6-0 tegen Dechawat Poomjaeng) en John Higgins (6-1 tegen Rod Lawler) sprintten daarentegen met zevenmijlslaarzen de volgende ronde binnen.

Voor uitslagen en programma van vandaag kijk je bij World Snooker.

[picture Luca Brecel © 2013 snooker.blog.nl]

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Haikou World Open: Brecel verliest nipt van Day
Lees ook:UK Ch’ship: Maguire en Hawkins naar kwartfinales
Lees ook:The Masters: Maguire strompelt voorbij Perry
Lees ook:The Masters: Fu verrast Trump in decider
Lees ook:Haikou World Open: Toppers boeken ticket naar China

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>