UK Ch’ship: Bingham verrast wisselvallige O’Sullivan

Stuart Bingham heeft vanmiddag de halve finales van het UK Championship in York gehaald na een verrassende maar verdiende 6-4 zege op Ronnie O’Sullivan.

De wereldkampioen speelde wisselvallig: hij oogde onrustig en had ongebruikelijke missers in enkele frames maar scoorde ook sublieme centuries van 135 en 127.

Bij de laatste vier gaat Bingham het opnemen tegen Neil Robertson, die na een 4-0 voorsprong bij het interval niet meer in problemen kwam tegen Stephen Maguire, 6-2.

uk champ 2013 bingham-o'sullivan

…Bingham toont geen ontzag voor O’Sullivan en wint met 6-4…

Bingham begon meteen aanvallend tegen O’Sullivan en toonde geen ontzag voor de vijfvoudig wereldkampioen, die hij pas één keer eerder had verslagen.

Bingham won een wisselvallig openingsframe en vlamde een 131 total clearence binnen in frame twee nadat O’Sullivan een potkans verrassend had genegeerd en safe gespeeld.

O’Sullivan won het derde frame maar miste daarna een kans op de gelijkmaker, 3-1.

uk champ 2013 o'sullivan-bingham

…O’Sullivan scoort twee centuries maar verlies van Bingham…

Bingham liep uit naar 4-1 voordat O’Sullivan ploteling zijn beste spel tevooschijn toverde en een 135 total clearance speelde. O’Sullivan bracht de marge terug tot één frame toen hij dankzij een winnende break van 46 op 4-3 kwam.

Bingham maakte er – ook al met een 46 – 5-3 van. O’Sullivan won het negende frame met een 127, die enkele onwaarschijnlijke pot bevatte.

Het zou O’Sullivan niet baten. Hij kwam nog wel 28-4 voor in frame tien, maar Bingham bleef opvallend kalm en pakte zijn kansen toen die zich voordeden.

uk champ 2013 robertson-maguire

…Robertson loopt al vroeg in de partij weg bij Maguire…

Robertson won het openingsframe vanuit achterstand, en zette daarna met breaks van onder meer 56 en 52 koers naar een snelle 4-0 voorsprong bij het interval.

Maguire had aan een break van 40 genoeg om frame vijf te winnen, maar zag de marge weer tot vier frames oplopen toen Robertson een 128 scoorde om op 5-1 te komen.

Met opnieuw een hoogste break van 40 kwam Maguire nog tot 5-2 terug, maar in een comeback leek de Schot zelf niet echt te geloven. Terecht, zo bleek al snel.

[pictures Bingham, O'Sullivan, Robertson © 2013 snooker.blog.nl]

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:UK Ch’ship: Robertson op voorsprong tegen Bingham
Lees ook:The Masters: O’Sullivan via Maguire naar finale
Lees ook:UK Ch’ship: Robertson en O’Sullivan overtuigend door
Lees ook:UK Ch’ship: Maguire en Hawkins naar kwartfinales
Lees ook:The Masters: O’Sullivan verbreekt puntenrecord

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>