Bewust jongere generatie cabaretiers in Dit Was Het Nieuws

dit was het nieuwsEen spannende avond bij Dit Was Het Nieuws, dat vanavond met twee gloednieuwe teamcaptains van start gaat. Weten zij het programma net zo geliefd te houden als voorheen, zonder een kopie te worden van hun voorgangers? De druk moet hoog zijn voor Martijn Koning en Daniël Arends. Toch is heel bewust gekozen voor een nieuwe generatie grappenmakers.

Eindredacteur Eric van Sauers vertelt in Het Parool: “In de zoektocht naar nieuwe teamcaptains was het vooral belangrijk dat ze van een jongere generatie zijn. Marc-Marie Huijbregts of Peter Heerschop zou veilig zijn geweest, maar ik was juist benieuwd naar de generaties na mij.”

Bij het testen van nieuwe cabaretiers is ook de rol van Harm Edens even ter discussie geweest. “Maar we vinden het belangrijk dat Harm blijft. Zijn rol moet je echt niet onderschatten. Hij bewaakt de avond, kapt dingen af als het niet meer spannend is en bovendien kan hij zich goed laten afzeiken om vervolgens gewoon weer door te gaan.”

Martijn Koning is al acht jaar betrokken bij Dit Was Het Nieuws als schrijver, Daniël Arends is echt volledig nieuw. “Ik ben altijd huiverig voor tv-werk. Ik zoek het niet op en ben er nu ook nog niet van overtuigd dat ik dit lang blijf doen, maar als ik dan iets doe, moet het comedy zijn. Ik kan natuurlijk ook op een onbewoond eiland gaan vissen met Chazia Mourali en andere semi-BN’ers, maar dat trekt me dan toch minder. Ik maak mijn carrièrekeuzes altijd best zorgvuldig, maar nu dacht ik: laat ik eens gewoon lol gaan maken.”

De cabaretiers zijn nu voor twee seizoenen van elk zes afleveringen vastgelegd: zes in het najaar, zes in het voorjaar. Volgens Van Sauers krijgen ze carte blanche. “Op een gegeven moment werd Dit Was Het Nieuws een programma met veel sterke verhalen en dat werkte. Het Britse origineel Have I Got News For You is bijvoorbeeld veel scherper gesneden, daar worden veel kortere grappen gemaakt. Wat ons betreft beginnen we gewoon weer opnieuw, op zoek naar wat werkt.”

Dit Was Het Nieuws, 22.30 uur, RTL 4

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Weer nieuwe sponsor voor The Masters
Lees ook:Mathilde Santing’s bossa nova en Hollandse rijmtekst in spotje van De Telegraaf
Lees ook:Dominique van der Heyde volgt Ferry Mingelen op
Lees ook:Young Adult thriller: Kijk niet meer om
Lees ook:Huib Stam vandaag over Eetsprookjes in EenVandaag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>