RTL 5 overweegt na Malaika Chileense telenovelle

Schermafbeelding 2013-06-14 om 00.28.15Het zou heel goed kunnen dat RTL 5 in het nieuwe seizoen opnieuw Nederlands drama in de vooravond gaat programmeren. De zender heeft een pitch uitgeschreven bij drie productiehuizen voor een remake van de spannende Chileense telenovelle ¿Dónde está Elisa?, wat Waar Is Elisa? betekent. Het zou voor Nederland de tweede telenovelle zijn, na Lotte dat bij Talpa was te zien.

Een telenovelle laat zich het beste vergelijken met een soapserie, alleen kent dit verhaal een duidelijk begin en een einde. Gemiddeld bestaat een telenovelle uit 100 tot 150 afleveringen. Vooral in Latijns-Amerikaanse landen is het genre ongekend populair.

¿Dónde está Elisa? begint bij de verdwijning van Elisa. Heel haar familie is in rep en roer. Gaandeweg de serie komt de kijker van alles te weten over de familiegeheimen en de geheimen die elk afzonderlijk lid met zich meedraagt. Na zo’n 10 weken wordt onthuld wie er achter de verdwijning zit, maar daarna gaat ¿Dónde está Elisa? nog even door. De telenovelle kent dus veel suspense. ¿Dónde está Elisa? is na zijn debuut al meermalen nagemaakt.

In Nederland zijn Endemol, Eyeworks en NL Film benaderd voor de pitch. RTL 5 bevestigt aan deze blog, dat er interesse bestaat voor een Chileense telenovelle, maar over de status van het project kan op dit moment niets concreets gemeld worden.

Vorige week werd bekend dat het nieuwe Malaika geen vervolg krijgt. Het lukte niet om de financiering rond te krijgen voor een vervolg op de eerste 50 afleveringen. RTL 5 was niet ontevreden over de resultaten, gemiddeld bijna 200 duizend kijkers per aflevering. De zender zag op zich voldoende potentie om hier op verder te bouwen.

Zie ook:
- Doek valt voor RTL 5-soap Malaika
- Nog altijd geen besluit over vervolg Malaika
Baas RTL 5 staat positief tegenover vervolg Malaika
RTL 5 noodgedwongen pionier door veranderend kijkgedrag
Vuurdoop voor nieuwe Nederlandse soap Malaika

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Doek valt voor RTL 5-soap Malaika
Lees ook:Nog altijd geen besluit over vervolg Malaika
Lees ook:Niet Nicollette maar Patrick Lodiers presenteert The Pitch
Lees ook:Jörgen Raymann maakt pilot met Jasmine Sendar
Lees ook:Kans terugkeer Killer Karaoke op RTL 5 klein

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “RTL 5 overweegt na Malaika Chileense telenovelle

  1. allesoverdramaseries

    Dat is wel een goede zet, Rtl5 moet ook met drama komen, dat is toch van Nu, rtl4 en sbs6 zijn er in gaan geloven, met succes. en nu rtl5 ook! Ik wordt daar zeer gelukkig van.

      /   Reply  / 
  2. Alex

    Ik vind het helemaal niet zo gek om met Telenovella’s op de Nederlandse TV te komen.

    2 Telenovella’s per jaar op een zender moet kunnen. Dan werk je zowel voor de kerst als voor de zomer naar het “slot” toe en begin je in de 2e helft van het jaar met een verse verhaallijn.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>