Jan Mulder maakt reclame voor jarige Hersenstichting

Acteren vindt-ie maar lastig, de hier wat minder naturel dan gewoonlijk klinkende Jan Mulder. Maar zijn boodschap in de infomercial van de Hersenstichting is duidelijk. Geef. Deze week is collecteweek. De stichting besteedt extra aandacht aan kinderen met een hersenziekte, meldt de site. Hersenaandoeningen hebben desastreuze gevolgen voor de ontwikkeling van kinderen. Wittestofziekte, de ziekte van Lotte, is maar één van de vele hersenaandoeningen. Mulder kende de Hersenstichting eerst niet, meldde Marketing Tribune, maar werd benaderd door Bart Kuiper van het verantwoordelijke reclamebureau Leukwerkt dat hier zijn eerste bepaald niet leuke spotje produceerde. Bureau en Mulder, die con amore meedeed, kenden elkaar al van de samenwerking voor de Postbank en kort ING. Het bureau heeft ook, samen met Studio Stomp, een virtuele collectebus voor de Hersenstichting ontwikkeld, te downloaden op de site van de stichting.

”Door een hersenziekte raak je vaak jezelf kwijt, je karakter, je dromen, je ambities. Lopen, praten en denken, alles wat zo vanzelfsprekend leek, is voorbij. Het kan je zomaar overkomen, op ieder moment van de dag. Jong of oud. 1 op de 4 mensen krijgt ooit te maken met een hersenaandoening. Er komen per jaar 160.000 mensen met een hersenziekte bij. Bijna een half miljoen mensen kampen met blijvende ernstige gevolgen. Zij zitten thuis. Geïsoleerd. Onbegrepen. Dat moet stoppen. Maar er is hoop.”

Meldt de Hersenstichting, die ervan overtuigd is dat wetenschappelijk onderzoek binnen niet al te lange tijd voor doorbraken gaat zorgen die leiden tot genezing van hersenziekten.

De stichting bestaat 25 jaar en wil er alles aan doen om ook in de komende 25 jaar hersenziekten te voorkomen en te genezen, zeggen ze. ”Neem de wittestofziekte van Lotte in de video. Zij kreeg toen ze vijf was te horen dat ze ernstig ziek is. In haar hersenen verdwijnt de witte stof die de hersencellen met elkaar verbindt. Ze zal haar tiende verjaardag niet beleven. Wittestofziekte is maar één van de vele hersenaandoeningen. Door een hersenziekte raak je vaak jezelf kwijt, je karakter, je dromen, je ambities. Lopen, praten en denken, alles wat zo vanzelfsprekend leek, is voorbij. Het kan je zomaar overkomen, op ieder moment van de dag. Jong of oud.” Aldus de site.

PS Zanger Marco Borsato, die onlangs een tia kreeg, is net weer thuis. Een potentiële nieuwe ambassadeur voor de Stichting, zoals onder andere Rob Trip dat al is?

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Barry Atsma en Arie Boomsma dragen gedichten voor
Lees ook:Ondergoed lol in ‘Bescherm jezelf’-spotje Bonds
Lees ook:Snelheidsduivels naar eigen begrafenis in keihard spotje
Lees ook:Het mooiste dat Gordon maakte: Nooit Meer Naar Huis
Lees ook:Bevolkingsonderzoek darmkanker van start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>