In bepaalde culturen wordt er veel met olie gekookt. En dan hoor ik nog wel eens cliënten zeggen dat ze nooit geen vet gebruiken, alleen olijfolie.
Nou hebben ze wel een goed punt door te denken dat olijfolie gezond is (beter dan harde vetten), maar het product olie niet onderkennen als een soort vet gaat mij te ver.
Olie levert nog altijd 90kcal per eetlepel. En als je daar dus dagelijks veel van gebruikt, kunnen de calorieën aardig oplopen. Op brood, in de salade, in de pan bij het vlees en de groenten en de pasta. Dus mocht je met je gewicht bezig zijn, tel oliegebruik, ook olijfolie, mee in je energie-inname.
TZ
Lees ook:Reclame voor samen energie inkopen door … De Telegraaf
Lees ook:Doe jij ook mee aan de 5:2 revolutie?
Lees ook:Verschillen voedselintolerantie en voedselallergie
Lees ook:Wat vergooien we toch een flink aantal jaren met diëten…
Lees ook:Eet vooral chocola als je sport!