EO trekt stekker uit De Pelgrimscode

eo_pelgrimscode2011_640x300Niet alleen stopt de EO met spelletjes en reality-series als Ingang Oost, ook De Pelgrimscode krijgt geen vervolg. EO’s antwoord op Wie Is de Mol? is drie seizoen lang uitgezonden op Nederland 1, maar valt niet langer onder de speerpunten van de omroep. “Heel erg jammer”, laat presentator Bert van Leeuwen weten. “Gelukkig heeft de EO mij verzekerd met me door te willen.”

De presentator vertelt in het AD: “Ik kan er nog weinig over zeggen, maar ik ga met nieuwe programma’s aan de slag die meer in het verlengde liggen van Het Familiediner. Mijn quizbestaan lijkt inderdaad over.”

Dat De Pelgrimscode stopt, heeft ook te maken met de kijkcijfers. Op prime-time kwam het programma vaak niet boven een miljoen kijkers uit. “Het had meer kijkers moeten trekken”, aldus de EO-presentator.

Bert, die 14 quizjes presenteerde, denkt dat zijn quizbestaan over is. Volgens eigen zeggen heeft hij de laatste afleveringen van Nederland 2-quiz Wat Weet Nederland? al opgenomen. De EO introduceerde de quiz dit seizoen als opvolger van That’s the Question. Een andere omroep springt in op het gat dat de EO achterlaat. “Ik vang wel eens wat op. Ik begrijp het ook wel, want ze doen het doorgaans goed en zijn relatief goedkoop te maken.”

Zie ook:
- EO kondigt einde Wat Weet Nederland alweer aan
- EO in Ethiopiƫ voor derde seizoen De Pelgrimscode

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:EO kondigt einde Wat Weet Nederland alweer aan
Lees ook:Nieuwe kok in elfde seizoen Het Familiediner
Lees ook:Kijkcijfers zaterdag: SBS 6 scoort met film Dik Trom
Lees ook:Van der Vorst wint van Heel Holland Bakt
Lees ook:Campagne Omroep WNL voor 'beter Nederland' betaald met ledeninkomsten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>