Campagne Omroep WNL voor 'beter Nederland' betaald met ledeninkomsten

Opmerkelijk initiatief, vooral van een Publieke Omroep. Onder de noemer Wij Nederland gaat Omroep WNL vanaf deze maand campagne voeren voor een ”beter Nederland en een betere publieke omroep.” WNL besteedt de bijdragen van nieuwe leden volledig aan doelen die meebouwen aan een beter Nederland. Dat meldt De Telegraaf, van waaruit WNL is ontstaan, vandaag. De omroep werkt daarvooWNL logo plus presentatorr samen met zes organisaties: Oranje Fonds, KNGF Geleidehonden, Make aWish Nederland, het Wereld Natuur Fonds, Cruyff Foundation Schoolplein14 en de stichting Meer Dan Voetbal. Via de website WijNederland.tv wil WNL via crowdfunding €600.000 werven. ”WNL is er om een ander geluid te laten horen”, zegt hoofdredacteur Bert Huisjes. ”Wij zijn de omroep voor Wij Nederland, opgewekt en betrokken. De omroep voor doeners. Wij Nederland zal het in moeilijke economische tijden vaker zelf moeten doen. Laten we het samen doen.” WNL wil met de campagne tevens een statement maken over het verplichte lidmaatschapsgeld bij de publieke omroepen. ”De programma’s van de publieke omroep worden door alle Nederlanders betaald, het ledengeld is dubbelop. Via de website WijNederland.tv kan het lidmaatschapsgeld nuttig worden besteed: aan doelen die het land verbeteren”, aldus WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes. ”Bijvoorbeeld door kinderen meer te laten bewegen, geleidehonden op te leiden en ouderen het respect te geven dat ze verdienen. Ook zal Wij Nederland aandacht hebben voor bewuste voeding in sportkantines, het opfrissen van schoolpleinen en de bescherming van de natuur.”

Daarnaast wil de omroep onderstrepen dat de publieke om roep van iedereen is. Huisjes tenslotte in De Telegraaf vandaag: ”De publieke omroep dient tussen de gewone mensen te staan. Dat is ook hoe wij journalistiek bedrijven: nuchter, zonder vooroordeel en vooral voor gewone en nieuwsgierige mensen.”

PS Leuk blog, Reclamewereld?

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:‘BNN neemt definitief tijdslot DWDD over’
Lees ook:WNL doopt ochtendshow om tot Goedemorgen Nederland
Lees ook:Hagoort: Afschaffen kijk- en luistergeld historische fout
Lees ook:WNL wint strijd van KRO om talkshow zondagochtend
Lees ook:EO kondigt einde Wat Weet Nederland alweer aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>