Jonge Jury in volle vaart

jongejuryDuizenden scholieren in heel Nederland lezen sinds september voor de Jonge Jury jeugdboeken en brengen een stem uit op hun favoriete titels. De vijf boeken met de meeste stemmen worden genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury, die op woensdag 16 april wordt uitgereikt in de Doelen, Rotterdam. Docenten maken in de klas gebruik van digitaal lesmateriaal, waaronder lesbrieven. Sinds deze week zijn veertien nieuwe lesbrieven beschikbaar. Bij iedere kerntitel is nu een lesbrief verschenen. In totaal gaat het om 24 lesbrieven; er zijn ook 4 lesbrieven geschreven voor vmbo-titels.

De lesbrieven sluiten naadloos aan op het curriculum en zijn geschikt voor alle lesniveaus van de onderbouw, zowel vmbo basis en kader, havo als vwo. Docenten kunnen de lesbrieven digitaal inzien op de website van de Jonge Jury. Alle lesbrieven bestaan uit een serie opdrachten aan de hand van een citaat, informatie over de auteur en leestips. Hiernaast zijn in iedere lesbrief plusopdrachten en fictiedossieropdrachten opgenomen.
De Jonge Jury werkt samen met ThiemeMeulenhoff. Gebruikers van de lesmethode Op niveau onderbouw kunnen gratis gebruik maken van de lesbrieven die de Jonge Jury aanbiedt op het ICT-platform van Op niveau.

Stemmen
De stembussen voor de Jonge Jury zijn geopend. Leerlingen kunnen stemmen via een online stemmodule op de website van de Jonge Jury, via een stemformulier of door het invullen van een stemansichtkaart. Scholen die collectief stemmen van leerlingen opsturen maken kans op een VIP-ontvangst op de Dag van de Jonge Jury of een Jonge Juryboekenpakket ter waarde van € 300,-.

Dag van de Jonge Jury
Op woensdag 16 april 2014 wordt de Jonge Jury afgesloten met de Dag van de Jonge Jury in de Doelen in Rotterdam. Schrijvers lezen voor uit eigen werk en gaan in gesprek met leerlingen. Hiernaast zijn er workshops, verschillende activiteiten in de gangen en natuurlijk een spetterend podiumprogramma.

De volgende auteurs zijn aanwezig: Elle van den Boogaart, Marion van de Coolwijk, Bettie Elias, Ineke Kraijo, Martine Letterie, Rom Molemaker, Mirjam Mous, Marian de Smet, Annejoke Smids, Natasza Tardio, Buddy Tegenbosch, Marcel Vaarmeijer en Mel Wallis de Vries. De dag wordt geopend door de Rotterdamse breakdancegroep Groovekings en afgesloten door de popgroep Adlicious.
Kaarten kosten € 14,75 en zijn te bestellen via de website van de Jonge Jury.

Livestream
De uitreiking van de Prijs van de Jonge Jury is overal in Nederland te volgen via een livestream. Zo kunnen scholen voor wie het logistiek niet mogelijk is om met hun leerlingen naar Rotterdam te komen, de slotdag op school beleven. Scholen kunnen door middel van een draaiboek zelf een programma aanbieden op de Dag van de Jonge Jury. Voor scholen die de livestream voor meer dan 100 leerlingen beschikbaar stellen, is dezelfde dag een auteur aanwezig.

Stichting Lezen en Passionate Bulkboek willen er samen met alle scholen voor voortgezet onderwijs, bibliotheken en boekhandels, voor zorgen dat jongeren met plezier lezen en ook een mening leren vormen over de boeken die ze lezen.

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Vier Dag van de Jonge Jury
Lees ook:Katholieke Scholengemeenschap Hoofddorp heeft beste leesomgeving
Lees ook:Stem op de Mooiste Bar van Nederland 2013
Lees ook:Tweede Kamerleden volgen Voorleesworkshop
Lees ook:Gemeente Terneuzen doet proef met Whats App

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>