Alcoholleeftijd per 2014 naar 18 jaar

alcoholbeleidMet de goedkeuring door de eerste kamer is de verhoging van de alcoholleeftijd naar 18 nu echt een feit. Vanaf 1 januari 2014 mogen jongeren onder de 18 jaar geen bier, wijn en andere alcoholische dranken meer kopen, bezitten of drinken in de horeca. Nagenoeg alle politieke partijen stemden in met het voorstel. Alleen D66 en PVV waren tegen en noemden het betutteling. De wetswijziging is gemaakt in de hoop dat het alcoholgebruik onder jongeren teruggedrongen wordt en de jaarlijkse stijging van het aantal comazuipers de kop wordt ingedrukt. Ik heb er een hard hoofd in.

Als je vanmorgen leest dat een horecagelegenheid met medeweten en medewerking van de gemeente happy hours organiseert waarbij jongeren voor 15 euro in een paar uur tijd onbeperkt kunnen drinken, dan gaat er nog steeds zoveel mis…. zoals al vele malen aangegeven denk ik dat het veel beter zou zijn als gewerkt wordt aan de huidige handhaving van wetgeving en het verbeteren van voorlichting. Die weg is wel ingeslagen maar heeft nog onvoldoende de tijd gehad om zichzelf te bewijzen.

Sven Gatz, voorzitter van de Belgische Brouwers, geeft aan dat de verhoging van de alcoholleeftijd naar 18 jaar geen goed idee is voor de Belgische Brouwers. Hij maakt daarin een verwijzing van het huidige beleid in België. Het aantal comazuipers ligt daar, voor zover ik heb vernomen, nog altijd lager dan in Nederland.

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Belgen willen vaker bier bij sterrenmaaltijd
Lees ook:België exporteert 60 procent van de bierproductie
Lees ook:Belgische brouwers strijden tegen Franse biertaks
Lees ook:Ziekenhuizen geven alcoholalarm af
Lees ook:Belgische horeca hebben het moeilijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>