België exporteert 60 procent van de bierproductie

biertappennwUit het jaarverslag van de Belgische Brouwers blijkt dat in 2012 opnieuw meer bier is geëxporteerd naar het buitenland. Met een stijging van 5,4 procent vertegenwoordigt de export nu zo’n 60 procent van de totale Belgische bierproductie. Over de laatste tien jaar is de bierexport overigens met 70 procent gestegen.

De cijfers tonen volgens Theo Vervloet, voorzitter van de Belgische Brouwers, aan dat Belgisch bier nog altijd een enorm groeipotentieel heeft. Frankrijk blijft de belangrijkste exportbestemming voor de Belgische biersector. Vandaar de huidige strijd tegen de verhoogde bieraccijnzen. Verder is de toename ook groot in landen als Japan, Duitsland, Nederland, Italië en de Verenigde Staten.

Afname
De export naar Groot-Brittannië en Canada viel daarentegen iets terug. De afname richting Canada zou met name te maken kunnen hebben met de groei van bierimport vanuit de Verenigde Staten. In de UK worden bieren met hogere alcoholpercentages door aangepaste wetgeving zwaarder belast waardoor ze duurder zijn geworden. Daarnaast groeit het aantal ambachtelijke bieren in Ierland momenteel hard. Deze hebben veelal een laag alcoholpercentage. Ik weet dat de export vanuit Ierland richting de UK sinds een klein jaar ook op gang is gekomen.

Bron: express.be

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Belgen willen vaker bier bij sterrenmaaltijd
Lees ook:60 procent vindt Nederlands speciaalbier van goede kwaliteit
Lees ook:Belgische brouwers strijden tegen Franse biertaks
Lees ook:Nederlands speciaalbier in het buitenland promoten
Lees ook:Interessante bierbrouwers in de UK

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>