Brouwketels bij Trappistenbrouwerij Zundert geplaatst

abdij-zundert-001_23De negende Trappistenbrouwerij in Zundert begint vorm te krijgen. Deze week zijn de eerste brouwketels, die onlangs vanuit Duitsland werden geleverd, bij Trappistenbierbrouwerij De Kievit geïnstalleerd. Met de installatie van de brouwketels is een nieuwe fase van de bouw van de brouwerij ingegaan. “Ondanks de koude en lange winter zijn de bouwwerkzaamheden volgens planning verlopen”, vertelt abt Daniël. “Het gebouw is geplaatst binnen begrenzing van de Open Tas, de oude hooiopslag van de voormalige boerderij De Kievit van onze abdij. We kunnen nu beginnen met de installatie van brouwketels en vergistingstanks.”

 

Naar verwachting zijn de bouwwerkzaamheden in de loop van de zomer 2013 afgerond. “Daarna beginnen we met proefbrouwsels”, aldus abt Daniël. “We verwachten dat tegen het eind van dit jaar het bier dat de naam Zundert krijgt, voor het eerst in bredere kring te proeven zal zijn.” Tegelijkertijd met de installatie van de ketels is ook de website www.zunderttrappist.nl live gegaan.

 

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Ontdek het Lief Flapjesboek van Fien en Teun
Lees ook:De plattelandsliefde van vijf vriendinnen
Lees ook:Uitbreiding Berghoeve Brouwerij in Den Ham
Lees ook:Belgische beurshandelsplaats wordt bierpaleis
Lees ook:Puntverlies voor FC Twente in Waalwijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>