Tips voor warme winterdranken

Je hebt net een koude , frisse wandeling gemaakt, je moet bijkomen van de koude wintertocht naar huis of je zit te luisteren naar het tikken van de hagel tegen je ruiten. Daar hoort een verwarmende dampende mok in je handen bij. Hier wat tips van het Voedingscentrum voor spannende winterdrankjes.

Soms wil je wel eens wat anders dan gewone thee of koffie. Bedenk wel dat koffie en thee zonder melk en suiker geen calorieën bevatten, en veel speciale warme drankjes bevatten die wél. Neem ze daarom niet te veel.

sinaasappelsap

 

 

Tip 1: Koffie is simpel te veranderen naar een ander heerlijk drankje. Met een klein scheutje koffiesiroop smaakt het al heel anders, bijvoorbeeld met amandel- of hazelnoot smaak. Natuurlijk zit in siroop wel veel suiker, dus mate is het toverwoord. Je kunt je koffie ook anders laten smaken door kruiden toe te voegen, zoals kaneel, vanillepoeder, gember, kardemom, nootmuskaat of kruidnagel. Het handigste is om de kruiden toe te voegen in het filter, voordat je de koffie zet.

Tip 2: Originele thee
Experimenteer eens met speciale soorten thee. Koop de theekruiden los in een speciaalzaak en meng er op los! Maar ook de ‘gewone’ zakjes thee zijn eenvoudig bijzonder te maken. Wat denk je van sinaasappelthee met een kaneelstaafje en een schijfje citroen of groene thee met verse munt? Je kunt ook op de Engelse toer gaan en warme melk toevoegen.
Laat je inspireren door dit recept:

Tip 3: Warme sapjes
We zijn gewend om sap koud te drinken, maar wist je dat ze warm ook lekker kunnen zijn? Warm je sinaasappelsap bijvoorbeeld op met wat kaneel, vanille en honing. Of maak rode druivensap warm met je favoriete glühweinkruiden. Ook groentesap (b.v.tomatensap of wortelsap) kun je opwarmen als je liever iets hartigs neemt; zitten ook niet veel calorieën in en weinig zout vergeleken bouillon of soep. Dit kun je ook aanvullen met kruiden zoals bieslook, peterselie of basilicum.

MB

Bron: Voedingscentrum

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Is koffie vochtafdrijvend?
Lees ook:Bevat bier minder alcohol dan wijn?
Lees ook:`Zonder toegevoegde suiker` klopt niet altijd
Lees ook:Kruiden- en voedingssupplementen tijdens chemotherapie niet altijd veilig
Lees ook:Landurig te zout eten verhoogt kans op hartaanval

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>