The Masters: O’Sullivan neemt voorschot op titel

Ronnie O’Sullivan lijkt de Dafabet Masters-titel niet meer te kunnen ontgaan.

In de eerste sessie van de finale in Londen nam O’Sullivan vanmiddag een voorsprong van maar liefst 7-1 op Mark Selby. Wie het eerst 10 frames heeft, is de winnaar.

Een mogelijk beslissend moment kwam in frame zeven. Selby stond al met 5-1 achter en liet een prima kans op 5-2 liggen toen O’Sullivan won op een respotted black.

masters 2014 - o'sullivan-selby 1st session

…O’Sullivan pot een respotted black en loopt later uit naar 7-1…

Had Selby dat frame kunnen pakken, dan zou de titelverdediger zijn achterstand nog tot 5-3 hebben kunnen beperken. Nu lijkt het een kansloze missie voor Selby.

Selby zal vanavond (vanaf 20 uur) op de toppen van zijn kunnen moeten spelen, en dan nog is hij afhankelijk van een inzinking van de superieure O’Sullivan.

De wereldkampioen startte groots met een 97 in het eerste en een 70 in het tweede frame. Selby potte vervolgens in dat tweede frame nog wel een paar ballen, maar had toen al snookers nodig en leek vooral even wat table time te willen hebben.

masters 2014 - selby-o'sullivan 1st session

…Selby krijgt weinig kansen van de oppermachtige O’Sullivan…

O’Sullivan denderde meteen door met een 96 in het derde frame (3-0), en kwam zelfs op 4-0 nadat Selby zijn eerste kansen op framewinst had laten liggen.

Na het interval vergrootte O’Sullivan zijn voorsprong vlot tot vijf, en hij leek ook op 6-0 te komen toen hij het volgende frame opende met een break van 53.

Pas toen leek Selby enigszins te settlen. De nummer 2 van de wereld pakte dat frame nog met twee kleinere breaks en leek een van zijn befaamde comebacks te starten.

masters 2014 - o'sullivan-selby 1st session

…O’Sullivan domineert en loopt uit naar een ruime 7-1 voorsprong…

Die poging strandde echter al in het volgende frame. Selby kwam weliswaar 35 punten voor, maar miste positie op de laatste rode bal en speelde een zwakke safety.

O’Sullivan ruimde de tafel op met een 35 clearance. Hij liet Selby de afstoot op de respotted black, en potte die zwarte bal even later met een beheerst shot in een middenpocket.

De zichtbaar opgeluchte O’Sullivan strooide daarna nog extra zout in Selby’s wonden en met twee 30-ers pakte hij ook het achtste frame om op een veilig lijkende 7-1 te komen.

[pictures Ronnie O'Sullivan & Mark Selby © 2014 snooker.blog.nl]

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:The Masters: Selby walst over Murphy heen, 6-1
Lees ook:The Masters: O’Sullivan overtuigend naar 5e titel
Lees ook:UK Ch’ship: Bingham verrast wisselvallige O’Sullivan
Lees ook:The Masters: O’Sullivan via Maguire naar finale
Lees ook:UK Ch’ship: Robertson houdt finale tegen Selby levend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>