The Masters: Maguire verrast Robertson

Ding Junhui en Neil Robertson domineerden de afgelopen maanden de Main Tour, maar beiden ontbreken dit weekend in de halve finale van The Masters.

Ding verloor eerder al van Shaun Murphy; gisteravond moest ook Robertson de aftocht blazen na een teleurstellend optreden tegen Stephen Maguire, 2-6.

Afgezien van twee onbeduidende potjes in de Championship League had Maguire al vijf jaar lang niet meer kunnen winnen van Robertson. De Schot neemt het zaterdag in de semifinales op tegen wereldkampioen Ronnie O’Sullivan.

masters 2014 - maguire-robertson

…Maguire wint eindelijk weer eens van Robertson, en hoe: 6-2…

Zelf heb ik de partij gisteravond niet gezien, maar uit het verslag van World Snooker maak ik op dat Robertson ver verwijderd bleef van zijn beste vorm.

De Australiër verkleinde een 0-3 achterstand nog wel tot 2-3, maar verder was het allemaal Maguire wat de klok sloeg in Londen gisteravond.

De Schot verklaarde naderhand dat hij woensdag in bed was gebleven met amandelontsteking en toen met de gedachte speelde zich uit het toernooi terug te trekken.

Zijn moeder bezorgde hem echter tijdig een recept voor antibiotica waardoor Maguire vrijdagavond toch fit aan de start verscheen.

“Als ik op mijn best speel, kan ik van iedereen winnen”, zei Maguire, die erkende dat Robertson een off-day had. “Ik hoop dat iedereen schrijft en praat over wat Ronnie heeft gedaan en hem onder druk zet. Het is zijn thuiswedstrijd en ik ben de underdog.”

[picture Stephen Maguire © 2014 snooker.blog.nl]

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:The Masters: O’Sullivan via Maguire naar finale
Lees ook:UK Ch’ship: Bingham verrast wisselvallige O’Sullivan
Lees ook:The Masters: Speelschema vrijdag 17 januari
Lees ook:The Masters: Speelschema zondag 19 januari
Lees ook:The Masters: Speelschema zaterdag 18 januari

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>