Hooggespannen verwachtingen bij Dance Dance Dance

dance dance danceHet belangrijkste programma voor RTL 4 van dit najaar is Dance Dance Dance. Bij de najaarspresentatie twee weken terug lag het zwaartepunt op deze gloednieuwe dansshow. Een bekende Nederlander mèt partner worden klaargestoomd voor een ‘next level performance’. Een heel dure show om te maken, eentje die 2,5 uur duurt op de zaterdagavond. Eentje waar het buitenland meer dan nieuwsgierig meekijkt. Falen lijkt geen optie.

Al in maart zijn Humberto Tan, Pip Pellens, Sylvana Simons, Fockeline Ouwerkerk en Euvgenia Parakhina gaan trainen voor Dance Dance Dance. Het is de bedoeling elke week een bekende choreografie, bijvoorbeeld uit wereldberoemde videoclips, neer te zetten. De opnames vonden plaats in de zomermaanden. Een agenda-kwestie, elke week live was geen haalbare kaart.

Volgens programmadirecteur Erland Galjaard heeft Dance Dance Dance het in zich om uit te groeien tot een wereldhit. “Ik heb hetzelfde gevoel als toentertijd bij The Voice, ware het niet dat het bij een danswedstrijd lastiger is om het zo groot te laten worden als een zangwedstrijd. Maar hier hebben buitenlandse zenders zeker interesse in, de gesprekken lopen al”, verklaart hij aan deze blog.

Over het geheim van het programma zegt hij: “Je wilt dit zien. Het is zo intrigerend. Bizar om te zien hoe goed die mensen zijn, hoe mooi het er uit ziet. En de reality, hoe ze tot deze dans komen, is zo goed.”

Dat zelfs de finale van Dance Dance Dance al is opgenomen en de uitslag vroegtijdig zou kunnen uitlekken, is een risico dat Galjaard op de koop toeneemt. “De ervaring leert dat mensen bij dit soort programma’s het niet verklappen. En dan nog, je wilt dit zien.”

De showreel van Dance Dance Dance zal zenderbazen inderdaad likkebaardend voor het scherm krijgen. Je waant jezelf te kijken naar clips van Beyonce, Michael Jackson of Chris Brown. Maar je moet wel van dansprogramma’s houden. Anders lijkt 2,5 uur op een zaterdagavond mij een heel lange zit.

Dance Dance Dance, 20.00 uur, RTL 4

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Kijkcijfers zaterdag: Stevig begin Dance Dance Dance
Lees ook:Halina, Victoria en Manuel: sexy Dance4Life-Vodapraat
Lees ook:Paul de Leeuw blijft op zaterdag met De Kwis
Lees ook:Voetbal snoept veel kijkers weg bij concurrent
Lees ook:Paul de Leeuw op RTL 4 met Wie Ben Ik?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hooggespannen verwachtingen bij Dance Dance Dance

  1. B Agterberg

    Kan er geen andere presentator bij dit programma? ?VERSCHRIKKELIJK IRRITANT!!!!!!past er totaal niet bij jammer…….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>