Engelse onderzoekers hebben ontdekt dat als je grote hoeveelheden flavonoïden binnenkrijgt, je minder risico op diabetes type 2 loopt. Deze stoffen zitten onder meer in donkere chocolade, thee en bessen.
De onderzoekers lieten bijna 2000 mensen een vragenlijst invullen en bloed afstaan. Ze ontdekten dat mensen die veel anthocyanen en flavonen binnenkregen, gezondheidsvoordeel hadden. Die stoffen komen van nature voor in bessen, kruiden, rode druiven en wijn. De resultaten staan in het vakblad The Journal of Nutrition.
Dit geeft overigens geen vrijbrief om kilo’s (pure) chocola of liters wijn te gaan innemen. Want het is nog onduidelijk hoeveel we van deze stofjes moeten nuttigen om gezondheidswinst te hebben. In een liter rode wijn zit bijvoorbeeld maar een tiende van de hoeveelheid resveratrol die in onderzoek als dagdosis is gebruikt. De hoeveelheid calorieën echter….
Bron: Diabetesfonds
TZ
Lees ook:Dunne vrouwen krijgen meer salaris dan dikke vrouwen
Lees ook:Afvallen doe je met…melk!
Lees ook:Slimmer door…kinderen krijgen
Lees ook:Sapkuren helemaal niet zo geweldig als wij vrouwen denken
Lees ook:Appel helpt om cholesterol te verlagen