Afvallen doe je met…melk!

Volgens mij is het oud nieuws, maar het kan geen kwaad het alsnog een keer onder de aandacht te brengen: Een dieet met veel melk en andere zuivelproducten werkt efficiënter dan een dieet met weinig of geen melkproducten. Naast calcium, speelt ook vitamine D een belangrijke hoofdrol, zo toont een nieuwe studie aan. Een nieuwe studie dus, maar nogmaals…volgens mij dus al eerder uitgevoerd. Hoe dan ook; het klinkt aantrekkelijker dan leven op water en sla om de overtollige kilo’s kwijt te raken.Bij het onderzoek, uitgevoerd aan de Israëlische Ben-Gurion University, dienden 300 personen 2 jaar lang een dieet te volgen. De ene groep volgde een mediterraan dieet, de andere een dieet met weinig vet en de resterende groep een dieet met weinig koolhydraten. De vrijwilligers met de hoogste zuivelinname, gelijk aan 350 ml melk of andere zuivel per dag, verloren op 2 jaar tijd 6 kilo. De groep met de laagste zuivelinname raakte slechts 3 kilo kwijt.
Ook vitamine D speelt een belangrijke rol bij gewichtsverlies. De hoeveelheid vitamine D stijgt in het bloed bij mensen die meer kilo’s kwijtraken. Volgens onderzoeker Dr. Shahar is al langer geweten dat zwaarlijvige personen een laag vitamine D-gehalte hebben. Voor het eerst is duidelijk geworden dat de hoeveelheid vitamine D toeneemt als er kilo’s wegvallen. Vitamine D verhoogt tevens de calciumabsorptie in het bloed.

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>