Gezonde leefstijl ter preventie van kanker; voor wat niet?

krantIn de krant stond er een artikel over een onderzoek waaruit was gebleken dat Nederland was geklommen op de wereldranglijst qua aantal geregistreerde kankerpatiƫnten. Onze westerse welvaart werd als een van de oorzaken genoemd.

Een gezonde leefstijl: gezond eten (veel fruit, groenten en volkoren producten), veel bewegen, niet roken en matig met alcohol zouden preventief kunnen werken.

Maar geldt dat niet voor heel veel zaken? Ik bedoel: is een gezonde leefstijl niet altijd wenselijk en preventief voor allerlei ziektes en aandoeningen? Alleen het wordt zo makkelijk even genoemd terwijl het behoorlijk lastig is om dat te realiseren. Misschien wel 1 onderdeel of zelfs 2 onderdelen wat onder leefstijl valt, maar allemaal….. Eerst maar eens met 1 beginnen! En dan stap voor stap verder zien te komen. Het zou wel een heel mooi doel zijn.

 

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Bespaar geld, tijd en ergernis met Scheiden voor Dummies
Lees ook:Nationale gezondheidsbeurs op 24,25 en 26 januari
Lees ook:‘s Avonds een wijntje goed voor oudere vrouwen
Lees ook:Facebook en mobiele telefoongebruik reden tot scheiding
Lees ook:Sonja Bakker's vernieuwde boek te koop bij Lidl meldt advertentie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>