Bespaar geld, tijd en ergernis met Scheiden voor Dummies

scheidenvoordummiesElke dag besluiten duizenden mensen om te gaan samenwonen of te trouwen. Op die momenten wordt vaak eerder gedacht aan het organiseren van een feest dan aan de financiële en juridische zaken. Maar wist je dat jaarlijks zo’n 100.000 stellen (getrouwd of samenwonend) uit elkaar gaan? Dat het risico van scheiden ruim vijf keer zo groot is dan het risico op overlijden tussen je 18e en 65e? En dat je klaarblijkelijk sneller zal scheiden dan dat je arbeidsongeschiktheid thuis komt te zitten?

Bij een scheiding, of je nu samenwoont of getrouwd bent, komen hoe dan ook heel wat financiële en juridische aspecten kijken. Bovendien zul je in zo’n periode allerlei heftige emoties ervaren en heb je misschien geen zin of tijd om je in allerlei onderwerpen te verdiepen. Een goede voorbereiding en kennis van zaken zijn een must, niet alleen voor een snel verloop van het scheidingsproces, maar ook voor de emotionele verwerking en het bouwen aan een nieuwe toekomst.

Scheiden voor Dummies is de praktische gids waarmee je je kunt voorbereiden op de emotionele, feitelijke, juridische, financiële en fiscale zaken rond een scheiding. Je wordt stap voor stap meegenomen in de wereld van risico’s, gevolgen en maatregelen rondom scheiden. De auteur geeft tips, plaatst het scheiden in Nederland in een internationaal perspectief en schetst boeiende ontwikkelingen. Bovendien wordt verwezen naar handige websites of rekenmodellen die je helpen om de materie te begrijpen, de kans op fouten te verkleinen en het proces goedkoper en sneller te doorlopen.

Scheiden voor Dummies sluit goed aan op de andere boeken van Erik Beckers: Pensioen voor Dummies, Arbeidsongeschiktheid voor Dummies en Gids bij overlijden voor Dummies. Met dit kwartet heb je alle informatie bij de hand om de meest voorkomende financiële situaties op te vangen. Ga naar www.fpvi.nl voor meer informatie.

Erik Beckers is hoofd Juridische Zaken Pensioenrecht bij een grote financiële instelling.

[isbn]9789043028523[/isbn]

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Vrouw die meer verdient gaat eerder scheiden
Lees ook:Trouwen voor één dag: wel lusten, geen lasten
Lees ook:Moeders: door jullie obesitas sterven jullie kinderen eerder
Lees ook:Sabia en Khalid Boulahrouz gaan ook scheiden!
Lees ook:Scheiden in China wint aan populariteit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>