Bhutan als inspiratiebron in tijden van crisis

brutonationaalgelukHet koninkrijk Bhutan kiest voor een samenlevingsmodel dat focust op het welzijn van de bevolking en het milieu, het Bruto Nationaal Geluk. Hoe is het Bruto Nationaal Geluk ontstaan? Wat betekent het precies?

Wat is de werking ervan? En hoe kunnen we het vertalen naar onze Westerse wereld? Is het een oplossing voor onze maatschappelijke, economische en milieuproblemen? Is er een verband tussen collectief welzijn en individueel geluk?

Dit boek schetst de achtergrond waartegen het Bruto Nationaal Geluk is ontstaan en beschrijft vervolgens wat het juist inhoudt, zowel voor Bhutan als voor ons.

Over de auteur
Maarten Desmet is architect en bestuurslid van de Vlaamse Universiteit voor het Algemeen Belang (UAB). In 2009 liep hij stage op het ministerie van Ruimtelijke Ordening in Bhutan. Sindsdien keerde hij regelmatig terug naar het land voor opdrachten, onderzoek of als reisbegeleider. Met de UAB voert Desmet onderzoek naar de mogelijkheden van Bruto Nationaal Geluk in Europa.

[isbn]9879401410281[/isbn]

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Mannen en vrouwen krijgen steeds meer een gelijk salarisstrookje
Lees ook:Mannen en vrouwen allebei even behulpzaam
Lees ook:Marloes Schrijvers ontvangt Miep Diekmann prijs
Lees ook:Dik en ongezond door lang uitslapen!
Lees ook:Snel aankomen in het begin van je zwangerschap geeft dik kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>