Snel aankomen in het begin van je zwangerschap geeft dik kind

Schermafbeelding 2013-07-18 om 17.14.15O jee… Moeders die tijdens het eerste gedeelte van hun zwangerschap veel aankomen, hebben drie keer meer kans op een dikke en grote baby, zo waarschuwen onderzoekers van de University of Alberta. Nou, ik vind dat ik met drie kilo in de eerste drie maanden al een heel rap tempo te pakken heb! Een onderzoek onder 172 vrouwen in verwachting laat zien dat de vrouwen die flink in gewicht toenemen tijdens de eerste helft van de zwangerschap langere baby’s krijgen met meer lichaamsvet, dan vrouwen die minder aankwamen of pas op een later moment in de zwangerschap. De resultaten benadrukken het belang van gezond eten en bewegen tijdens het eerste deel van de zwangerschap, aldus onderzoeker Margie Davenport. Vrouwen moeten zich bewust zijn van de gevaren van gewichtstoename. Alle vrouwen in de studie werden aangemoedigd om drie keer per week te bewegen en gezond te eten. Meer de helft van de aanstaande moeders kwam veel aan tijdens de zwangerschap. Vrouwen die aan het begin van de zwangerschap veel aankwamen hadden echter een 2,7 keer grotere kans op een grote, zware baby. Het lichaamsvet was bij deze baby’s ook meer dan 14 procent.
“Veel vrouwen nemen het eten voor twee te letterlijk. Gezond eten en bewegen tijdens de zwangerschap hebben langdurende voordelen voor zowel moeder als kind”, stelt Davenport. “Kinderen die groot zijn bij de geboorte worden over het algemeen langer en hebben ook meer kans op overgewicht als kind en volwassenen.” Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Obstetrics & Gynecology.

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Zwangere vrouwen hebben grote angst voor miskraam of afwijking
Lees ook:Nederlandse vrouw heeft 25% meer kans op kanker
Lees ook:Zwangerschapskilo’s; hoeveel is normaal?
Lees ook:Vrouwen durven door striae niet in de bikini…
Lees ook:Drie maanden na de bevalling weer seks

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>