Vrouwen hebben weinig baat bij bewegen bij opvliegers

Schermafbeelding 2013-08-03 om 17.13.18Bewegen helpt het niet tegen opvliegers, zo schrijven onderzoekers van het MsFLASH Research Network in het tijdschrift Menopause. Nou zal het ook zeker niet tegenwerken, mocht je nu denken: ik ga vanaf nu alleen maar op de bank zitten als ik me rot voel… Aan de studie deden 248 vrouwen mee die de overgang naderden of in de overgang zaten. Daarvan gingen er 142 door met hun gebruikelijke activiteiten, terwijl 106 anderen 12 weken lang 3 keer in de week gingen sporten in een sportschool.Alle vrouwen hielden een dagboek bij waarin noteerden of ze last hadden van opvliegers, nachtzweten of slecht slapen. Daarnaast vulden ze vragenlijsten in over slapeloosheid, depressie en angsten. Bewegen bleek een klein, maar positief effect te hebben op de slaapkwaliteit, slapeloosheid en depressieve gevoelens. Sporten had echter geen positieve invloed op opvliegers bij de gehele groep proefpersonen.
De afkomst van de vrouwen en hoe fit ze bij aanvang van het onderzoek waren, bleek wel verschil te maken. Zo had bewegen bij blanke vrouwen wel een positieve uitwerking op hun opvliegers, maar bij donkere vrouwen niet. Ook zagen vrouwen die al fit waren meer verbetering door het sporten dan vrouwen die niet zo sportief waren. “Vrouwen van middelbare leeftijd kunnen niet verwachten dat beweging hun opvliegers en nachtelijk zweten verlicht, maar wel dat het hun algehele gezondheid en hoe ze zich voelen verbetert.” Gewoon blijven bewegen dus!

Een extra stukje content met link hier kan ook.

Lees ook:Vrouwen kunnen een stuk beter tegen slapeloosheid dan mannen
Lees ook:Venkel zou heftige menstruatieklachten verlichten…
Lees ook:Lijf vrouw vooral belangrijk bij one night stands
Lees ook:Weird: foto’s van mooie vrouwen geven ons geen ‘lelijk’ gevoel
Lees ook:Mannen overlijden eerder door sporten dan vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>